6 plante medicinale pentru mămicile care alăptează

Sunt numeroase plante medicinale care pot fi consumate în deplină siguranță atât în timpul sarcinii, cât și în perioada alăptării. Prin urmare, dacă obișnuiți să vă începeți sau să vă încheiați ziua cu o cană fierbinte de ceai, sarcina sau alăptarea nu se opun nicidecum acestui tabiet. Dimpotrivă, se poate vorbi despre mai multe plante care sunt chiar indicate în aceste perioade, întrucât oferă un sprijin de mare ajutor mamei și bebelușului. Iată mai jos șase exemple de ceaiuri medicinale care oferă un sprijin prețios, dar și o stare de bine.

  1. Ceai de măceșe. Este un ceai deosebit de bogat în vitamina C. Mai precis, are o concentrație mai mare de vitamina C decât citricele. Deoarece consumul de vitamina C încurajează absorbția fierului în organism, ceaiul de măceșe este o băutură valoroasă pentru femeile însărcinate și pentru cele care alăptează. În plus, ceaiul de măceșe contribuie la sporirea imunității mamei, făcând-o mai puțin sensibilă la răceli și alte boli.
  2. Ceai de soc. Este un ceai care sprijină sistemul respirator și sistemul imunitar, fiind totodată o foarte bună sursă antioxidantă. Ceaiul de soc este cunoscut cel mai bine pentru proprietățile sale de sprijinire a sistemului natural de apărare al organismului. Studiile au aratat că o cană cu ceai de soc are importante proprietăți antioxidante datorită compușilor săi bogați în flavonoizi.
  3. Ceai de mușețel. Dintotdeauna, mușețelul a fost considerat o plantă benefică pentru copii, deoarece are proprietăți calmante. Prin urmare, ceaiul de mușețel este indicat copiilor agitați, dar și celor care suferă de probleme de stomac sau de afecțiuni ale pielii. Pentru mămici, ceaiul de mușețel calmează sistemul nervos și susține un proces digestiv sănătos.
  4. Ceai de echinacea. Echinacea purpurea sau Echinacea angustifolia este o plantă medicinală care sprijină sănătatea sistemului imunitar. Mai ales în ultimii ani, Echinacea a devenit foarte populară, așa că nu puține sunt femeile care se întreabă cât de sigură este această plantă medicinală în timpul sarcinii și în perioada alăptării. Soiurile Echinacea Purpurea și Angustifolia conțin fiecare constituenți activi și sunt adesea utilizați în combinație pentru a susține sistemul imunitar.
  5. Ceai de schinduf. Este un ceai care sprijină lactația. Semințele de schinduf susțin producția de lapte matern, iar studiile arată că o porție de 2 grame de pulbere de schinduf administrată de trei ori pe zi este eficientă pentru creșterea producției de lapte matern în termen de o săptămână de la încorporarea schindufului în regimul alimentar.
  6. Ceai de roiniță. Cunoscut și sub denumirea de ceai de lămâiță sau de Melissa, de fapt Melissa face parte din familia mentei, fiind cunoscută pentru rolul său în susținerea sistemului nervos, oferind un sentiment de echilibru și permițând concentrarea mai profundă. Câteva studii clinice au analizat suportul pe care această plantă îl oferă pentru starea de spirit, pentru funcția cognitivă, pentru vigilență, calm și un somn de calitate.

Deși majoritatea plantelor medicinale pot fi administrate sub formă de ceai, la recomandarea medicului puteți opta și pentru extracte sau tincturi, acestea fiind produse mai concentrate. În special în timpul sarcinii și alăptării, este important să vă consultați medicul înainte de a lua suplimente pe bază de plante medicinale.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*