Ce trebuie să mănânci când alăptezi?

Alege grăsimile bune.

Când vine vorba de grăsimi, alege-le pe cele mono și polinesaturate. Sursele acestor „grăsimi sănătoase” includ uleiul de canola, uleiul de măsline, și pește gras (cum ar fi somonul), precum și avocado, măslinele, nucile și semințele.

Limitează grăsimile saturate și evită-le definitiv pe cele trans, ambele fiind considerate nesănătoase. Grăsimile saturate se găsesc în mare parte în carnea bogată în grăsimi, lapte integral, uleiuri tropicale (cum ar fi cel de sâmburi de palmier și de nucă de cocos), unt și untură. Parțial, uleiurile hidrogenate conțin acizi grași trans. Grăsimile saturate și grăsimile trans sunt ambele listate pe eticheta nutrițională a unui produs. În plus față de motivul că sunt nesănătoase pentru dieta ta, prea multe grăsimi nesănătoase pot altera compoziția de grăsime din lapte matern, care nu este bună pentru sănătatea copilului tău.

În timp ce noi nu știm efectele pe termen lung ale grăsimilor nesănătoase asupra sănătății cardiovasculare pentru sugari, știm sigur că la adulți aceste grăsimi afectează negativ sănătatea inimii prin creșterea LDL (colesterolului rău), scăderea HDL (colesterolului bun), și creșterea semnelor de inflamaţie. Grăsimile nesănătoase stimulează, de asemenea, riscul de atac de cord și moartea survenită în urma bolilor de inimă.
Mănâncă pește, dar fii selectivă. Atunci când alăptezi, este important să obții proteine ​​dintr-o varietate de surse, inclusiv din pește. American Heart Association recomandă consumul de pește pentru o dietă sănătoasa pentru inima ta și a copilului.

Unii pești (peștele de apă rece, în special) conțin, de asemenea, DHA și EPA, grăsimi omega-3, care joacă un rol important în dezvoltarea creierului și a vederii, care continuă în decursul primului an de viață al copilului. (Copilul primește omega-3 din laptele matern.)

Nu numai că DHA ajută copilul, dar ajută și mamele. Cercetările sugerează că mamele care au niveluri mai mici de DHA, sunt mai susceptibile de a dezvolta depresie postpartum.

Mânca cel puțin trei porții din cele mai sigure tipuri de pește și fructe de mare, pe săptămână, inclusiv somon, creveți, păstrăv și somn.

Dacă nu îți place, încearcă un supliment de omega-3. Înainte, însă, ar fi bine să te sfătuiești cu medicul pediatru al copilului.

De asemenea, trebuie să știi că anumite tipuri de pește sunt contaminanți și pot fi dăunători pentru femeile gravide și pentru cele care alăptează. Agenția de Protecție a Mediului și Departamentul Agriculturii al SUA nu recomandă rechinul, peștele-spadă și macroul rege, deoarece aceștia conțin niveluri ridicate de mercur.

CONTINUARE – Vezi care este necesarul de lichide în alăptare


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*