Ce trebuie să mănânci când alăptezi?

Ce mâncăruri să eviți

Până nu demult, se recomanda mamelor care alăptează să mănânce doar fierturi. Specialiștii consideră, astăzi, că o femeie care alăptează poate mânca aproape orice, cu moderație și urmărind cu atenție reacțiile bebelușului. S-a constatat că anumite alimente sunt mai susceptibile de a declanșa anumite reacții la sugar – de la agitație, la alergii. Fii atentă la produsele lactate (proteina din lapte trece în laptele matern și poate declanșa reacții la sugar), preparatele din soia, fructe de mare, nuci, alune și citrice. Consumă cu moderație ciocolată și cafea. Broccoli, varza și mazărea erau pe lista de alimente contraindicate în alăptare, pentru că se presupunea că pot da colici bebelușilor, dar componentele care cauzează balonarea nu se transmit în laptele matern. Chiar dacă tu te balonezi, bebelușul nu este afectat, spun medicii, care, mai nou, recomandă și aceste alimente, bogate în nutrienți necesari pentru sugar.

Vezi și: Poziții de alăptat

Citește despre: Alăptarea după cezariană


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*