Fructele – alimentația în alăptare

În viața proaspetei mămici apar o mulțime de întrebări cu privire la tot ceea ce va face de acum înainte, în special cum își va hrăni bebelușul.

Alimentația în alăptare este un subiect controversat, iar în ceea ce privește aportul de vitamine, ce este benefic ori nu pentru puiuț, chiar și fructele, reprezintă un aspect important de care mămica trebuie să țină cont. Astfel, fructele proaspete, consumate în cantități mari, pot dăuna bebelușului. De aceea e important ca mămica să urmărească reacțiile puiuțului după ce îl alăptează, pentru a înlătura din dieta ei, unele alimente ce ar putea să îl afecteze. Specialiști recomandă totuși să se încerce fructele bogate în vitamina A, vitamina C și acid folic. Astfel afinele, o sursă de carbohidrați, caisele, smochinele și curmalele stimulează lactația și sunt pline de calciu, potasiu și vitamine, pepenele galben, bananele și chiar și prunele sunt benefice. Specialiștii propun consumul fructelor de sezon, evident tot în cantitate redusă și urmărirea reacțiilor bebelușului (stare de agitație ori crampe). 


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*