Igiena postpartum

Perioada postpartum sau de recuperare este perioada de refacere dupa naştere, când organele genitale revin la normal. Cât timp durează sângerarea post-natală? Cele mai multe femei sângerează până la aproximativ 6 săptămâni după naștere. La început, sângerarea (lochia) este asemănătoare unei menstruații foarte abundentă. Cum să ai grijă de igiena […] mai mult »

11 reguli pentru o dietă sănătoasă a bebelușului

1. Orele de masă regulate reprezintă baza. Desigur, nu se iau în considerare bebelușii alăptați exclusiv la sân, deoarece aceștia pot mânca oricând vor, adică la cerere. Un bebeluș hrănit cu biberonul  sau care se află la faza de introducere a alimentelor solide, trebuie hrănit la ore fixe. Este necesar […] mai mult »

6 avantaje pe care le dețin mămicile care lucrează de acasă

Munca la domiciliu poate avea suișuri și coborâșuri, dar pentru majoritatea mămicilor care deja lucrează de acasă, avantajele depășesc cu mult dezavantajele. Desigur, unele mămici lucrează în anumite domenii, unele mămici în alte domenii și fiecare poate beneficia de pachete salariale diferite și programe de lucru variate. Prea puține locuri […] mai mult »

Ne jucăm, ne hidratăm!

Câtă apă ar trebui să bea bebelușii, în fiecare zi, atunci când încep să consume alimente solide? În general după vârsta de 6 luni sau în cazuri excepţionale şi mai devreme la recomandarea pediatrului. Atunci când copilul nu vorbește încă, este dificil de spus când vrea ceva de băut. Monitorizează […] mai mult »