Alăptezi? Uite ce nu ai voie sa faci în această perioadă

Deși sunt speculate multe lucruri care trebuie evitate în perioada alăptării, multe dintre acestea mai sunt și mituri care nu au de-a face cu realitatea. Sunt numeroase situațiile când mama nu ar trebui să alăpteze, conform spuselor din ”popor”. Printre acestea amintim: vopsirea părului, alimente interzise în timpul alăptării, consumul […] mai mult »

6 motive pentru care mămicile renunță la alăptare

Deși alăptarea este o componentă esențială în viața unui bebeluș, sunt mămici care din cauza anumitor factori renunță la alăptare. De fapt, conform ultimelor studii în domeniu, mămicile renunță mult prea ușor și prea repede la alăptat ceea ce creează o sensibilitate bebelușului care este predispus la a răci, la […] mai mult »

Uite când nu e recomandat să întrerupi alăptarea

Există momente când mama consideră că poate întrerupe alăptatul bebelușului, mai ales când acesta are o anumită vârstă (în jur de 2 ani), dar și situații când mama este nevoită să întrerupă alăpatarea celui mic, pentru o perioadă scurtă sau lungă de timp, în funcție de situație ( se reîntoarce […] mai mult »

Pro alăptarea în public!

Problema alăptatului în public a devenit un subiect tot mai prezent în mass-media, dar și pe canalele de socializare. Părerile sunt împărțite, în România, alăptatul în public fiind de multe ori blamat. Cu toate acestea, cu tact, calm, răbdare și decență, alăptatul în public poate fi efectuat fără surprize neplăcute […] mai mult »