3 lucruri pe care trebuie să le pui la punct în camera copilului

Indiferent dacă vă pregătiți să aduceți pe lume un nou membru al familiei sau dacă cel mic trece deja de la grădiniță la școală, cu siguranță vă doriți ca decorul din camera copilului să fie unul potrivit pentru etapele în care se află sau chiar să îi satisfacă stilul și personalitatea sa.

Pentru că sunt foarte multe opțiuni de amenajare a camerei copilului, toată această sarcină care ar trebui să fie distractivă și relaxantă, începe să se complice. Dar iată în rândurile de mai jos câțiva pași esențiali care vă vor ajuta să amenajați de poveste camera celui mai prețios membru al familiei:

  1. Alegerea temei. Când vine vorba de amenajare cameră copil, un loc minunat de unde puteți începe este alegerea unei teme sau a unei culori în jurul căreia să graviteze întreaga amenajare. Temele pot fi la fel de diverse ca și caracterul copilului, iar opțiunile de culoare sunt abundente. Poate că aveți o fiică care visează să fie o prințesă înconjurată numai de roz sau poate băiatul este pasionat de trenulețe ori poate de abia așteaptă să exploreze jungla străbătută de animale sălbatice și de urme uriașe de leopard. Posibilitățile sunt nesfârșite. Dacă ați decis să nu aflați sexul bebelușului înainte de naștere, puteți lua în considerare utilizarea culorilor precum galben și verde sau temele centrate în jurul animalelor, care oricum sunt foarte neutre și vor funcționa bine pentru ambele sexe. Găsirea decorului potrivit pentru camera copilului trebuie să fie o experiență distractivă și plină de satisfacții pentru toată lumea. Atunci când alegeți tema sau culoarea principală a decorului, gândiți-vă doar câte amintiri frumoase va avea copilul în această încăpere specială care a fost creată doar pentru el.
  2. Confortul copilului este prioritar. Deși tematica trebuie să fie compatibilă cu etapa în care se află copilul, în continuare cel mai important este confortul copilului. Din acest motiv, cei mai mulți părinți se gândesc în primul rând ca celui mic să nu îi lipsească nimic și de abia apoi se gândesc și la detalii. Camera copilului trebuie să fie sigură și izolată corespunzător, să fie prevăzută cu ferestre care dețin mecanisme de blocare, cu ușă care se închide ermetic, cu pardoseală instalată corespunzător și poate chiar cu încălzire prin pardoseală pentru confort sporit. De asemenea, copilul va avea nevoie de câteva piese de mobilier, de un covor și de perdele și draperii. Punctul central al camerei ar putea fi un fotoliu confortabil acompaniat de o lampă, un perete personalizat cu diferite opere de artă sau chiar un set unic de lenjerie de pat pentru copii.
  3. Ecranele nu au ce căuta în camera copilului. Deși cercetările au arătat clar că uitatul la televizor înseamnă un somn de slabă calitate în rândul copiilor, încă nu se știe prea bine ce efecte au micile ecrane, precum smartphone, tablete, iPod-uri și alte dispozitive. Totuși, un raport publicat de Academia Americană de Pediatrie sugerează că micile ecrane sunt la fel de îngrijorătoare ca ecranul televizorului și calculatorului. Lumina și volumul televizorului îi deranjează în mod evident somnul copilului, dar și micile ecrane îi pot inhiba somnul în alte moduri. De exemplu, îi mențin creierul și corpul în alertă, îi perturbă ritmul natural de somn și îi întrerupe odihna cu tot felul de notificări. În cadrul unui studiu, copiii au raportat că nu dorm atât de bine și nu se simt suficient de odihniți când dorm lângă micile ecrane. Statul treaz până noaptea târziu îl face pe copil să se simtă foarte amețit a doua zi, dar există și riscuri reale de sănătate. Obezitatea, performanțele școlare slabe și unele probleme de comportament sunt provocate de un somn inadecvat. Din acest motiv, este indicat să nu instalați televizoare sau calculatoare în camera copilului și să îl instruiți cum să închidă dispozitivele înainte de culcare.

MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*