6 avantaje pe care le dețin mămicile care lucrează de acasă

Munca la domiciliu poate avea suișuri și coborâșuri, dar pentru majoritatea mămicilor care deja lucrează de acasă, avantajele depășesc cu mult dezavantajele. Desigur, unele mămici lucrează în anumite domenii, unele mămici în alte domenii și fiecare poate beneficia de pachete salariale diferite și programe de lucru variate. Prea puține locuri de muncă la domiciliu sunt similare.

Dacă din perspectiva celor care lucrează la birou munca de acasă pare mai neconvențională, motivele mămicilor care lucrează la domiciliu sunt mai coerente. În rândurile următoare vă prezentăm principalele avantaje care determină din ce în ce mai multe mămici să lucreze de acasă.

  1. Creșteți sau mențineți venitul. Mămicile care au renunțat la carieră pentru a-și crește copiii pot fi în continuare active din punct de vedere profesional, lucrând de acasă. Lucrul la domiciliu ar putea însemna preluarea unei activități de consultanță sau inițierea unei afaceri, în timp ce aveți grijă de copilul dumneavoastră. De asemenea, dacă din motive de sănătate vă aflați în concediu medical plătit, puteți folosi timpul pentru a pune bazele propriei afaceri sau puteți să învățați ceva nou, care v-ar putea fi de ajutor pe viitor. De asemenea, puteți opta pentru un loc de muncă la domiciliu cu normă parțială pentru a crește sau pentru a vă menține venitul.
  2. Petreceți mai mult timp cu copilul dumneavoastră. De exemplu, pe bundeangajat.olx.ro aflați mai multe informații și care sunt cele mai noi locuri de muncă de acasă. Ceea ce este cel mai important este că lucrul la domiciliu vă permite să faceți parte din rutina copilului dumneavoastră pe tot parcursul zilei, nu doar dimineața, seara și la sfârșitul săptămânii. Desigur, mămicile care lucrează de acasă nu beneficiază de timp nelimitat cu copilul lor, dar dispun de oportunități mai frecvente de a fi împreună cu cel mic.
  3. Nu mai sunteți nevoită să pierdeți timpul în trafic. În fiecare zi când vă îndreptați spre servici, nici nu folosiți timpul pentru a lucra, nici nu îl folosiți pentru a sta cu familia. Este practic vorba despre timp pierdut in trafic. Pe lângă faptul că pierdeți timp, pierdeți totodată și bani. Lucrând de acasă, veți economisi bani pe combustibil, pe costurile de transport public și / sau pentru asigurarea și întreținerea mașinii.
  4. Ore flexibile de lucru. Deși persoanele care desfășoară activități independente se bucură adesea de o mai mare flexibilitate decât angajații care lucreză de acasă, cu toții au, de obicei, un control sporit asupra programelor lor. Multe mămici care lucrează de acasă preferă să lucreze dimineața devreme sau după ce copiii merg la culcare.
  5. Beneficiați de un sentiment de mulțumire și de control. Lucrând de acasă, mămicile jonglează atât cu responsabilitățile casnice și de creștere a copilului, cât și cu sarcinile profesionale. Astfel, reușesc să atingă un echilibru greu de atins cu un loc de muncă convențional. În plus, veniturile generate de munca la domiciliu pot face diferența în ceea ce privește anumite lucruri pe care și le doresc, dar la care ar fi trebuit să renunțe dacă nu lucrau sau lucrau la birou.
  6. Evadați din dinamica socială a biroului. Mămicile care încep să lucreze de acasă simt cu oarecare părere de rău că pierd aspectul social al muncii de la birou, în timp ce alte mămici consideră că ședințele prea lungi, întâlnirile sociale sau discuțiile cu colegii la o cafea reduc eficiența și productivitatea, în timp ce extind timpul petrecut departe de familie.

Un alt avantaj al locului de muncă de acasă constă în economisirea banilor pe haine și pe prânzuri. Chiar dacă nu este o idee bună să lucrați în pijamale, mai ales că cei mici vă privesc ca pe un exemplu, mămicile care lucrează de acasă cheltuiesc mai puțini bani pe haine, pe cafea și pe prânzuri.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*