Canpol babies sprijină hrănirea la sân

Hrănirea la sân este o experienţă minunată şi unică atât pentru bebeluş cât şi pentru mamă. Laptele de mamă este aproape de neînlocuit în nutriţia copilului fiind bun tot timpul – conţine toate elementele nutritive necesare şi vitamine şi îşi schimbă compoziţia atât în decursul zilei cât şi în timpul nopţii, adaptându-se în mod natural diferitelor nevoi ale bebeluşului. Chiar şi atunci când întâmpinaţi dificultăţi în timpul hrănirii la sân, ca de exemplu atunci când consideraţi că aveţi prea puţin lapte sau că micuţul nu a supt suficient, nu renunţaţi la hrănirea naturală prea devreme. Încercaţi să discutaţi cu un specialist, o moaşă sau cu o persoană autorizată să dea sfaturi cu privire la lactaţie. Aceştia vă vor ajuta să depăşiţi momentele dificile.

DACĂ TREBUIE să întrerupeţi hrănirea naturală, e bine să ştiţi că vă puteţi alimenta copilul la fel de bine cu moderna mixtură de lapte existentă pe piaţă iar oferirea biberonului cu multă dragoste va suplini nevoile afective ale celui mic. Nu uitaţi că hrănirea cu un lapte diferit, modificat, necesită o atenţie deosebită atât în alegerea mixturii pentru a o oferi pe cea potrivită cât şi a accesoriilor de hrănire care trebuie să fie de calitate superioară.

Pregătirea mixturii de lapte

Pentru a alege o anumită mixtură pe care să i-o oferiţi bebeluşului, trebuie să consultaţi medicul. Când cumpăraţi produsul, verificaţi întotdeauna atent termenul de valabilitate. Folosiţi numai apă îmbuteliată, testată şi de-mineralizată pentru a pregăti mixtura de lapte. Nu recomandăm apa de la robinet (ar putea fi poluată) şi nici apă minerală clasică (normală) deoarece  rinichii bebeluşului nu pot procesa compuşii complecşi ai acesteia. Apa trebuie fiartă cca. 3-5 minute. Când preparaţi laptele, urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj. Măsuraţi praful cu linguriţa inclusă în pachetul cu lapte praf şi urmaţi indicaţiile producătorului.

Nu faceţi laptele prea concentrat deoarece s-ar putea să nu fie absorbit şi nu diluaţi deoarece acesta nu va mai furniza necesarul de vitamine şi minerale.

Răciţi apa fiartă până la temperatura de 37ºC, turnaţi praful în aceasta şi amestecaţi bine.

Important! Nu fierbeţi mixtura obţinută!!!

Înaintea hrănirii, testaţi temperatura laptelui turnând o picătură pe încheietura mâinii dvs. sau pe antebraţ – laptele trebuie să fie cald nu fierbinte!

Este bine să pregătiţi laptele chiar înaintea hrănirii. Atunci când consideraţi că este prea rece sau dacă a trebuit să fie preparat cu mult timp înaine, puteţi folosi un încălzitor electric pentru hrana bebeluşului. Canpol babies vă recomandă Încălzitorul pentru hrană/lapte PREMIUM care se potriveşte majorităţii biberoanelor. Prevăzut cu termostat care verifică temperatura laptelui, acesta permite controlul asupra procesului de încălzire a hranei.

Recomandăm, de asemenea, încălzitorul pentru maşină ideal în timpul călătoriilor. Este sigur şi nu necesită apă. În locul ştecherului normal, este prevăzut cu un adaptor care se potriveşte la bricheta maşinii.

În plus, mai recomandăm termosurile care menţin temperatura iniţială mai mult timp şi care sunt folositoare când mergeţi la plimbare sau când călătoriţi cu cel mic. De mare ajutor sunt și izolatoarele în care puteți păstra apa fiartă sau laptele răcit. Puteţi găsi mai multe tipuri de izolatoare Canpol babies iar acest lucru vă oferă oportunitatea de a-l alege pe cel potrivit nevoilor dumneavoastră şi ale copilului dumneavoastră.

Important:

 – Nu încălziţi mâncarea copilului în cuptorul cu microunde – acesta nu încălzeşte  uniform şi, de aceea, unele părţi pot fi mai fierbinţi (copilul se poate frige).

– Încălziţi mâncarea o singură dată. Dacă bebeluşul nu mănâncă tot, aruncaţi ce a rămas şi pregătiţi o nouă mixtură pentru următoarea hrănire.

Hrănirea

Culcaţi copilul confortabil pe antebraţ, similar procesului de hrănire la sân (capul bebeluşului să nu-i cadă pe piept sau să depăşească mult umerii spre spate – dacă urmaţi aceste indicaţii, copilul se va simţi cel mai bine). Când trece de vârsta de 3 luni, îl puteţi hrăni şi în pătuţ.

Foarte important este să nu uitaţi că în timpul hrănirii capul trebuie să se afle mai sus decât partea inferioară a corpului (în caz contrar, bebeluşul se poate îneca sau i se pot inflama urechile). Ţineţi biberonul în aşa fel încât tetina să fie mereu plină cu lapte (un unghi de 30-40º reprezintă poziţia ideală). Biberoanele anticolici Canpol babies se potrivesc de minune în asemenea situaţii!

Nu forţaţi copilul să mănânce! Există, desigur, anumite norme nutriţionale stabilite de către Institutul Mama și Copilul din România (puteţi găsi cantitatea de lapte recomandată şi pe ambalajul laptelui praf) dar nu vă panicaţi când cel mic mănâncă 150 ml în loc de cantitatea recomandată de 180 ml. S-ar putea ca în acea zi să aibă un apetit mai scăzut sau să prefere să mănânce mai puţin dar de mai multe ori. Daca bebeluşul ia în greutate şi se dezvoltă normal, înseamnă că mănâncă suficient. Dacă sunteţi foarte îngrijoraţi de apetitul scăzut al copilului, consultaţi un pediatru.

După terminarea procesului de hrănire, îmbrăţişaţi copilul cu căldură în poziţie verticală pentru a elimina excesul de aer înghiţit. Aplicaţi această metodă şi dacă folosiţi tetine anticolici. Culcaţi-l apoi în pătuţ.

Spălarea biberonului

Aruncaţi laptele rămas – nu hrăniţi niciodată bebeluşul cu lapte rămas deoarece există riscul intoxicării din cauza microorganismelor ce se formează în resturile de hrană. Spălaţi tetina şi biberonul imediat după hrănire cu detergent neutru (pentru copii), de preferat cu ajutorul periilor speciale precum cele oferite de Canpol babies. Clătiţi temeinic toate componentele şi sterilizaţi biberonul urmând instrucţiunile de mai sus.

Amintiţi-vă că biberoanele dezinfectate în sterilizator, rămân sterile timp de 3 ore (dacă sunt ţinute în vase închise cu capac). Dacă folosiţi sterilizarea prin fierbere, cea mai bună soluţie este să fierbeţi biberonul chiar înaintea hrănirii – veţi fi siguri că vor rămâne sterile cât timp pregătiţi mâncarea.

Alte lichide

La vârsta de 8 sau 9 luni, copilul reuşeşte chiar bine să bea singur din biberon când merge sau se joacă. Nu uitaţi că şi acest biberon folosit pentru apă / compot / suc trebuie să fie curat. Înainte de a turna o nouă cantitate de apă în biberon, spălaţi-l cu apă caldă şi clătiţi-l cu apă fierbinte. Sterilizaţi biberonul o dată pe zi şi menţineţi-l închis când nu este folosit. Capacul cu filet previne scurgerile lichidului chiar dacă este întors invers.

Acordaţi atenţie igienei orale a bebeluşului chiar dacă nu i-au apărut dinţişorii. Atât după administrarea laptelui cât şi a apei, clătiţi-i gura cu apă călduţă şi curăţaţi gingiile sau periaţi-le cu cu periile speciale pentru gingii (Degetar din silicon pentru gingii sau Set 3 periuţe pentru dinţi şi gingii Canpol babies).

Laptele de mamă din biberon

Aveţi nevoie de biberon şi dacă nu hrăniţi copilul cu lapte praf. Un biberon este folositor şi în cazul hrănirii la sân, dacă doriţi să mergeţi la cinema, cumpărături sau dacă v-aţi întors la serviciu sau studii.

Extrageţi laptele din sân cu ajutorul pompei Canpol babies direct în biberon; tăticul sau dădaca îl vor putea hrăni pe micuţ când este necesar. Recomandăm cu toată încrederea Pompa de sân deoarece imită perfect modul în care copilul suge şi, de aceea, nu afectează mămica în niciun fel. După ce apăsaţi mânerul şi îl menţineţi astfel, puterea de pompare este eliberată, reflectând modul de hrănire al copilului. Pompa este prevăzută şi cu un dispozitiv din silicon pentru masarea sânului care stimulează curgerea laptelui prin canalele de lapte, ajutând la o extragere eficientă a acestuia din sân.

Important:

Pompa de sân de la Canpol babies  este prima recomandată de Institutul Mother & Child din Polonia.

Nu uitaţi:

Laptele trebuie păstrat în vase sterile (ex.: recipientul din silicon sau biberon prevăzut cu disc de închidere ermetică) pentru o perioadă de cel mult 24 de ore în frigider şi de cel mult 3 luni în congelator la -14º C sau 6 luni la -18º C.

Toate biberoanele din plastic sau recipientele din silicon de la Canpol babies pot fi folosite pentru a congela hrana micuţului.

Laptele de mamă nu poate fi fiert sau recongelat!!!

Alegerea mixturii de lapte potrivite

Dacă decideţi să hrăniţi bebeluşul cu biberonul, consultaţi medicul pentru a vă recomanda mixtura de care are nevoie bebeluşul dumneavoastră. Această consultanţă vă va ajuta să alegeţi din marea ofertă existentă pe piaţă. Amintiţi-vă câteva indicaţii generale:

–  Până la 5 luni, bebeluşul trebuie hrănit cu o mixtură numită „lapte incipient” şi marcată cu cifra 1.

–  Între 5 luni şi 12 luni, mixtura recomandată se numeşte „următorul lapte” şi este marcată cu cifra 2.

–  Laptele hipo-alergic este recomandat copiilor ai căror părinţi suferă de alergii (mixturile sunt marcate cu simbolul adiţional HA).

–  În cazul în care alergia este deja instalată, bebeluşul trebuie hrănit cu mixturi proteice solubile în apă (sau doctorul vă poate recomanda laptele de soia).

–  Este bine de ştiut că există lapte special pentru bebeluşii născuţi prematur, care este mai bogat în calorii şi elemente nutritive decât alte tipuri de lapte praf disponibile în magazine.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*