Cât de des trebuie să mă prezint la ortodont dacă port Invisalign?

Pe toată durata tratamentului cu Invisalign, pacienții trebuie să viziteze atât ortodontul, cât și medicul dentist în mod regulat. Ortodontul este specialistul care se ocupă de frumusețea și sănătatea zâmbetului nostru, așa că dacă urmăm un tratament cu Invisalign, atunci ne vom întâlni mai des cu ortodontul decât cu medicul dentist general, de obicei o dată la 6-10 săptămâni. Nu puțini sunt pacienții care au convingerea că pe parcursul tratamentului cu Invisalign, nu este necesar să meargă la medicul dentist general, însă aceasta este o concepție greșită. În realitate, medicul dentist împreună cu specialistul ortodont colaborează și pun la punct un plan de tratament complet pentru a vă reda sănătatea și frumusețea zâmbetului, deci este necesar să urmați instrucțiunile din partea ambilor specialiști.

Frecvența cu care vă veți vizita specialistul ortodont va varia și poate fi individuală în funcție de progresul și de cerințele personale. Este posibil, sub presiunea anumitor circumstanțe, să reduceți numărul vizitelor la ortodont, însă veți avea nevoie de monitorizare de la distanță. După ce ați discutat cu ortodontul personal despre avantajele aparatului dentar Invisalign și despre modul în care funcționează, veți putea începe procedura de tratament. Pentru a vă asigura că aliniatorii Invisalign vă corectează zâmbetul în mod corespunzător, va trebui să faceți vizite de rutină atât pentru a vă verifica progresul, dar și pentru a obține un nou set de aliniatori.

Vizitele ortodontiste în timpul tratamentului cu Invisalign

În funcție de planul de tratament și de severitatea cazului personal, specialistul ortodont ar putea avea recomandări speciale cu privire la frecvența vizitelor pe parcursul tratamentului. De obicei, pacienții adulți vor trebui să își viziteze specialistul ortodont cel puțin o dată la șase săptămâni. În timpul acestor vizite, ortodontul se va asigura că aliniatorii funcționează corect și că tratamentul decurge conform planului. De asemenea, atunci când va fi necesar, ortodontul vă va oferi un nou set de aliniatori care vor accelera tratamentul. Verificările de rutină sunt, de obicei, scurte întâlniri în care pacientul va primi eventualele răspunsuri și explicații de care are nevoie și în care i se va monitoriza progresul.

Dacă optați pentru monitorizare de la distanță, încercați să întocmiți în prealabil o listă cu întrebări și cu eventualele nelămuriri pentru a vă asigura că la finalul discuției sunteți pe deplin lămurit. Totuși, sunt necesare și vizitele fizice la cabinetul specialistului, pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun rezultat posibil. De fapt, pacienții supuși oricărui tip de tratament ortodontic trebuie să fie supravegheați îndeaproape de către un ortodont specialist în timp ce tratamentul progresează conform planului.

Același lucru se poate spune și despre controalele stomatologice. Curățarea regulată efectuată de către medicul dentist va ajuta la îndepărtarea acumulării de tartru, ocazie cu care medicul dentist va verifica și starea generală de sănătate orală a pacientului. Chiar dacă urmați un tratament cu Invisalign, curățarea regulată și controalele dentare sunt la fel de importante. De fapt, vizitele periodice la cabinetul medicului dentist sunt mai importante ca oricând în timpul tratamentului cu Invisalign, și asta pentru că în situația în care acasă nu respectați o rutină adecvată de îngrijire orală și vă nu curățați corespunzător setul de aliniatori, s-ar putea să prezentați o acumulare de placă care dăunează sănătății bucale și care poate periclita rezultatele finale promise de Invisalign.

Vizitele regulate la medicul dentist vă vor proteja dantura împotriva decalcifierii sau a pierderii de calciu. Trebuie să știți că decalcifierea poate fi ireversibilă și poate duce la carii dacă nu este tratată. Cu toate acestea, se poate preveni dacă pacienții reduc consumul de alimente și băuturi zaharoase, respectă o rutină de igienă orală riguroasă și își vizitează dentistul în mod regulat.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*