Cât de eficient este aparatul dentar Invisalign?

Invisalign este cea mai revoluționară metodă de tratare a multor afecțiuni orale. Este vorba despre un aparat dentar alcătuit dintr-un set de aliniatori fabricați din plastic transparent, care au forța necesară de a muta dinții spre poziții ideale. Practic, persoanele cu dinții strâmbi, dinți distantați, dinți suprapuși, aglomerați și persoanele care suferă de mușcături necorespunzătoare au acum ocazia de a-și îmbunătăți sănătatea orală și de a-și înfrumuseța zâmbetul. Dacă aparatul dentar metalic nu era o opțiune prea încântătoare pentru mulți pacienți, iată că Invisalign se impune ca un tratament ortodontic invizibil care corectează afecțiuni orale din cele mai severe.

În cele ce urmează, vom descoperi împreună principalele avantaje ale unui aparat dentar Invisalign, plus ce trebuie să facă un pacient dacă dorește să obține rezultate surprinzătoare în urma tratamentului cu Invisalign:

Invisalign este un tratament ortodontic recomandat pentru toate categoriile de vârstă. Invisalign seamană foarte mult cu o gutieră din plastic transparentă, deci practic invizibilă. Nimeni nu va vedea că purtați un aparat dentar, nu veți suferi dificultăți de vorbire și nici alte consecințe, așa că Invisalign este potrivit atât pentru copiii de vârstă școlară, pentru adolescenții care deja au preocupări legate de imaginea de sine, pentru adulții care lucrează în tot felul de sectoare profesionale, inclusiv în legătură directă cu publicul sau poate în industria muzicală, dar și pentru persoanele mai în vârstă care vor, în sfârșit, să aibă un zâmbet perfect și să se bucure de o mai bună calitate a vieții.

Invisalign nu impune restricții alimentare. Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale, cum sunt cele din metal sau cele ceramice, care impun mai multe restricții în ceea ce privește dieta alimentară, Invisalign permite pacienților să mănânce tot ceea ce poftesc. Aliniatorii Invisalign se vor scoate din gură atunci când luați masa, serviți o gustare și consumați orice alt lichid în afară de apă, inclusiv ceai, cafea, sucuri sau alcool. Prin urmare, puteți consuma toate alimentele care sunt interzise de toate celelalte tratamente ortodontice, inclusiv bomboane și caramele, unturi de nuci și de semințe, cipsuri, popcorn și legume și fructe crude. Trebuie doar să vă spălați pe dinți după fiecare masă și, de asemenea, să vă igienizați aparatul Invisalign înainte de a-l reintroduce în gură.

Igiena orală este aceeași cu Invisalign. Dacă în cazul aparatul tradițional metalic, este necesar să acordați o atenție sporită igienei orale și să folosiți anumite mișcări și obligatoriu ață dentară și chiar și un irigator bucal, cu Invisalign pacientul va respecta aceeași rutină de igienă orală ca de obicei. Se va spăla pe dinți în mod obișnuit după fiecare masă și gustare și va avea grijă să igienizeze aparatul dentar înainte de a-l reintroduce în gură. Este necesar, totuși, ca Invisalign să fie curățat riguros o dată pe zi, dimineața sau seara, ceea ce implică introducerea aparatului într-o soluție specială timp de 15 minute.

Într-un final, durata tratamentului ortodontic cu Invisalign poate fi mai scurtă decât cea cu un aparat dentar tradițional. Unii pacienți vor purta aparatul doar 6 luni, unii 12 luni și alții 18 luni, atât timp cât se asigură că poartă Invisalign 22 de ore în fiecare zi. Prin urmare, cu cât pacientul este mai conștiincios și mai responsabil, cu atât rezultatele impresionante nu vor întârzia să apară.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*