Ce implică un regim adecvat de îngrijire dentară?

Pentru a ne bucura de o bună stare de sănătate, indiferent de vârstă, adesea sunt necesare doar mici gesturi. De la o zi la alta apar tot felul de descoperiri, de tratamente revoluționare, de produse miraculoase și altele asemenea, dar chiar și un regim de igienă personală realizat cu cele mai simple produse ne poate asigura o bună stare de sănătate.

Igiena dentară este cu atât mai importantă, deoarece poate afecta starea de sănătate a întregului corp, inclusiv sănătatea mentală. Cu siguranță, ați simțit cel puțin o dată în viață dureri groaznice de dinți sau ați fost lângă cineva care se plângea de dureri cumplite de dinți, și știți cât de mare este disconfortul pe care îl cauzează astfel de dureri dentare. Nu trebuie să omitem nici faptul că infecțiile dentare și gingivale, bolile parodontale, cariile și orice alte forme de deteriorări dentare pot duce la efecte negative atât pe termen lung, cât și pe termen scurt.

Sănătatea dentară. S-ar putea spune că există reguli standard despre cum să ne menținem dinții curați și sănătoși. Pentru unii, asta înseamnă spălarea dinților după fiecare masă, pentru alții înseamnă periaj de două ori pe zi. Ne folosim zilnic dinții, așa că ar trebui să le oferim îngrijirea pe care o merită. Un regim complet de îngrijire dentară presupune, într-adevăr, periajul dinților de două ori pe zi, dintre care o dată seara, înainte de culcare. Nu este chiar recomandat să ne spălăm pe dinți imediat după masă, căci prin periaj deschidem porii dinților și practic invităm bacteriile să intre în structura dinților. Mult mai indicat ar fi să ne clătim gura cu apă după masă. Foarte mult contează și cum efectuăm periajul. Deși periuțele electrice sunt populare acum, foarte multe persoane se simt confortabil utilizând o periuță obișnuită. În mod ideal, regimul de îngrijire a dinților începe cu folosirea unui duș bucal, urmată apoi de periajul dinților folosind o pastă de dinți cu fluor și finalizând cu clătirea gurii cu o apă dentară. În lipsa unui duș bucal, este necesar ca după periaj să folosim ața dentară, căci altfel vom lăsa bacteriile prinse în spațiile interdentare să ne afecteze sănătatea dinților. Medicul dentist vă poate recomanda o pastă de dinți și o apă de gură în funcție de problemele pe care le prezentați. Nu sunt suficiente doar tehnicile de curățare, ci ar trebui, de asemenea, să ne prezentăm cu regularitate la medicul dentist. De obicei, durerea de dinți este cea care ne trimite de urgență la un cabinet stomatologic, dar în multe cazuri, ne prezentăm când boala dentară s-a extins deja destul de mult. Verificările periodice asigură descoperirea precoce a oricărei infecții sau deteriori, urmată apoi de un plan de tratament care va asigura restabilirea sănătății dentare.

Importanța vizitelor regulate la medicul dentist. Dinții sunt duri, dar și delicați. În plus, nimic în corpul nostru nu este separat, ci toate se află într-o strânsă legătură. Prin urmare, orice infecție sau boală dentară poate afecta alte părți ale corpului, în special zona capului, a sinusurilor și a stomacului. Dacă ne vom prezenta cu mari întârzieri la medicul dentist, s-ar putea ca unica opțiune de tratament să fie cea de extracție dentară. Aceasta este o măsură disperată, dar necesară atunci când o afecțiune s-a extins deja prea mult. Sunt foarte multe cabinete stomatologice în prezent, care folosesc tratamente și echipamente inovatoare și unde durerea procedurilor stomatologice a devenit o amintire. Contează cât de modern este cabinetul, dar contează totodată și cât de experimentat este medicul dentist. Optați întotdeauna pentru servicii oferite de profesioniști care dețin cunoștințe specifice și experiență. Complicațiile dentare variază foarte mult, așa că indiferent de cât de moderne sunt echipamentele, mai importantă va fi tehnica medicului, tehnică care se obține doar prin experiență.

Nu în ultimul rând, un regim adecvat de îngrijire dentară implică un consum cât mai mare de legume și fructe proaspete și evitarea pe cât posibil a dulciurilor și băuturilor zaharoase.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*