Ce se întâmplă cu corpul tău când începi să mănânci mai curat?

Probabil ați auzit deja de nenumărate ori expresii precum „mâncare curată”, „hrană adevărată”, „mâncare ecologică” sau „hrană vie”. A mânca curat este mai degrabă un stil de viață și nicidecum o dietă strictă. Acest stil de viață presupune eliminarea din regim a ingredientelor procesate, nesănătoase și înlocuirea lor cu ingrediente simple, adevărate, pregătite în moduri cât mai sănătoase.

Oamenii din bazinul mediteranean urmează un regim alimentar bazat pe mâncare curată și asta pentru că natura este foarte darnică cu ei în ceea ce privește belșugul de alimente sănătoase. Asta nu înseamnă că noi nu putem urma un astfel de regim alimentar. Dimpotrivă, putem să ne bucurăm de preparate sănătoase și sofisticate când luăm masa în oraș la un restaurant cu specific mediteranean și, la fel de bine, putem începe să gătim cu astfel de ingrediente, ocolind ușor ușor bucătăria noastră tradițională. Poate că nu știați, dar durează mai puțin de 24 de ore pentru a începe să simțiți beneficiile alimentelor curate. Iată, în rândurile de mai jos, ce se întâmplă cu corpul nostru atunci când începem să mâncăm mai sănătos, fie că ne pregătim masa acasă, fie că obișnuim să frecventăm restaurante.

Corpul nostru la o zi după ce am mâncat curat

Durează doar 24 de ore să începem să simțim efectele alimentelor curate. Unele persoane observă că nu mai poftesc mâncăruri sau gustări nesănătoase, în timp ce alte persoane simt că beneficiază de mai multă concentrare și claritate mentală tocmai datorită nutrienților pe care organismul i-a absorbit. Nu veți simți foamete nicio clipă, căci a mânca curat implică consumul mai multor alimente sănătoase de mai multe ori pe zi, mai degrabă decât să vă rezumați la cantități mici de mâncare nesănătoasă. Cu toate acestea, dacă nu simțiți efecte imediate, nu renunțați, deoarece uneori este nevoie de puțin timp pentru ca organismul să se adapteze la o nouă dietă.

Corpul nostru la o săptămână după ce am mâncat curat

După ce au mâncat curat timp de o săptămână, multe persoane observă că au mai multă energie decât înainte, așa că încep să folosească această energie respectând și un program regulat de exerciții fizice. De asemenea, foarte multe persoane observă și o scădere în greutate și asta pentru că organismul începe să scape de tot excesul de apă pe care îl reținea atunci când era alimentat cu mâncăruri bogate în sodiu. Cele mai multe persoane încep să doarmă mai bine și să se simtă mai echilibrate și mai pozitive, datorită tuturor vitaminelor pe care corpul le-a obținut prin alimentarea cu hrană sănătoasă și adevărată. 

Corpul nostru la o lună după ce am mâncat curat

Persoanele care au mâncat curat timp de o lună încep să observe și mai multe beneficii de toate felurile. Pielea devine mai limpede și mai radiantă, iar afecțiunile de sănătate preexistente, cum ar fi migrenele, problemele articulare sau sindromul intestinului iritabil, încep să se amelioreze. Întrucât corpul este din ce în ce mai obișnuit cu alimente curate și sănătoase, mâncărurile grase și prăjite și dulciurile ni se vor părea neatrăgătoare, așa că nu vom râvni după ele.

În cele din urmă, după un an de hrană curată, vom continua să ne bucurăm de toate avantajele enumerate în rândurile anterioare, iar corpul nostru se va simți mai sănătos, mai puternic și mai plin de energie. Desigur, putem abdica din când în când de la dieta sănătoasă, dar vom ști că ne vom întoarce cu bucurie la planul nostru alimentar, fără să suferim consecințe severe. Oricum, cu toate beneficiile care vin odată cu o alimentație curată, nu vom fi tentați să ne întoarcem la vechile obiceiuri alimentare. Hrănindu-ne organismul cu alimente curate precum fructe și legume proaspete, cereale integrale, fructe de mare și pește îi asigurăm sănătate și longevitate.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*