Ce trebuie să includă dieta ideală pentru păr, piele și unghii sănătoase?

Părul puternic și strălucitor, pielea luminoasă și suplă și unghiile puternice sunt semnele distinctive ale tinereții și frumuseții. Dar, indiferent de vârsta noastră, dacă nu respectăm o dietă echilibrată, aspectul nostru va avea de suferit. Pentru a arăta cât mai bine indiferent de vârstă, asigurați-vă că includeți următoarele vitamine și substanțe nutritive în regimul alimentar:

Vitamina C. Stimulează producția de colagen, protejează pielea de daunele provocate de soare, contracarează radicalii liberi care provoacă riduri, estompează petele întunecate și contribuie la luminozitatea pielii. O găsim în papaya, ardei gras, broccoli, varză de Bruxelles, căpșuni, ananas și portocale. Cantitatea zilnică recomandată este de 200-300 mg / zi.

Vitamina E. Protejează membrana celulară, ajută pielea să rețină umezeala, protejează împotriva daunelor UV, combate deteriorarea cauzată de radicalii liberi și poate ajuta la creșterea părului. O găsim în semințe de floarea-soarelui, în migdale, ulei de măsline, spanac, sfeclă, avocado, arahide și sparanghel. Cantitatea zilnică recomandată este de 100 UI / zi.

Vitamina A. Reducere ridurile, estompează petele de pigmentare, netezește pielea și ajută scalpul să producă sebum, ceea ce face părul să arate frumos și să fie sănătos. Găsim vitamina A în cartof dulce, morcovi, spanac și varză. Cantitatea zilnică recomandată este de 5.000 UI /zi.

Acizi grași esențiali Omega-3. Ajută la menținerea umidității în piele, reglează producția de sebum, ajută la prevenirea pierderii de colagen și previne uscarea părului și a scalpului. Găsim Omega-3 în semințe de in, în nuci și în pește gras, cum ar fi sardine și somon. Cantitatea zilnică recomandată este de 500 – 750 mg de EPA și DHA / zi. Foarte apreciate sunt suplimentele de Omega-3, cum ar fi uleiul de pește sau capsulele de Omega-3 pe care le puteți achiziționa dintr-un megastore farmaceutic online, deoarece furnizează cantitatea zilnică necesară de EPA și DHA.

Biotina. Întărește părul și unghiile, previne vârfurile despicate, subțierea părului și exfolierea unghiilor. Găsim biotină în arahide, migdale, cartof dulce, ouă, fructe de mare, morcovi și banane. Cantitatea zilnică recomandată este de 400 – 1.000 mcg / zi.

Zinc. Ajută la dezvoltarea țesuturilor și la producerea de sebum pentru a preveni părul și unghiile uscate și fragile. Se găsește în stridii, crustacee, carne de păsăre, leguminoase și în germeni de grâu. Cantitatea zilnică recomandată este de 15 – 20 mg / zi.

Vitamina B3. Se mai numește niacinamidă și ajută la creșterea producției de ceramide și acizi grași care formează bariera de protecție a pielii și minimizează petele întunecate. O găsim în ton, pui, curcan, somon, carne de miel, carne de vită, în sardine, arahide, creveți și orez brun. Cantitatea zilnică recomandată este de 20 – 45 mg / zi.

Vitamina K. Poate ajuta la diminuarea cearcănelor, controlând coagularea sângelui. Se găsește în varză de Kale, spanac, broccoli, varză de Bruxelles, precum și în alte frunzoase. Cantitatea zilnică recomandată este de 80 mcg / zi.

Seleniu. Protejează elasticitatea pielii și îi oferă protecție împotriva efectelor soarelui. Se găsește în ton, creveți, sardine, somon, curcan, pui, ouă, miel, carne de vită și în germeni de grâu. Cantitatea zilnică recomandată este de 70 – 120 mcg / zi.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*