„Ciuma dentară”- cum ne protejăm dentiția de carii?

„Ciuma dinților” acest nume a fost dat cariei dentare pentru prevalența sa în lume. Motivul principal pentru dezvoltarea cariilor este igiena orală inadecvată. Resturi de alimente care se blochează între dinți și reprezintă un teren de reproducere pentru bacteriile patogene. În primul rând, se formează plăci, care se întăresc treptat, devenind tartru. Debutul cariilor este asimptomatic. Din acest motiv, majoritatea pacienților ratează momentul în care pot cere ajutor și preveni amenințarea cariilor dentare.

Ciuma dentară_cum ne protejăm dentiția de carii

De regulă, pacientul merge la stomatologi atunci când nu mai are puterea de a îndura durerea. Acest lucru se întâmplă atunci când procesul de descompunere a pătruns adânc. Ce se întâmplă dacă un dinte este lăsat netratat? Foarte repede, cariile vor ajunge în restul unităților, microbii vor pătrunde adânc în țesuturi, provocând astfel complicații și durere.

Cum pot preveni apariția cariilor dentari?

Principala cauză a cariilor dentare este igiena orală deficitară. Chiar dacă vă spălați în mod regulat dinții de 2 ori pe zi timp de 3 minute, fiți pregătiți pentru apariția cariilor dentare. Adevărul este că în cavitatea noastră bucală există zone greu accesibile, toate microorganismele nu pot fi curățate, sunt necesare dispozitive speciale, cum ar fi un irigator, pentru curățenia totală a cavității bucale. Particulele alimentare pot, de asemenea, să stea strâns între dinți, astfel încât nici măcar să nu le simțiți. Așa am aflat că nici măcar periajul regulat nu ne va scuti de cariile dentare, există „zone oarbe” în gură, care sunt greu de atins cu o periuță de dinți. Ce putem face în continuare?

Vizitați medicul dentist cel puțin de 2 ori pe an pentru un control de rutină. Acest lucru va permite detectarea timpurie a cariilor și vindecarea dinților fără durere. Toți medicii recomandă igienizarea profesională a cavității bucale pentru o curățare totală. Medicul dentist vă va arăta  de asemenea cum să vă spălați corect dinții pentru a îndepărta cât mai multă placă bacteriană și resturi alimentare.

Malocluzia dentară și apariția cariilor

Din păcate, dinții perfect drepți sunt foarte rari. De regulă, părinții nu acordă atenție acestui lucru, iar copilul dezvoltă o mușcătură incorectă din copilărie. Mușcătura începe să se formeze odată cu erupția dinților de lapte la un copil. Pentru ca dinții copilului dvs. să se formeze corect, să fie frumoși, trebuie să preveniți posibile obiceiuri proaste, cum ar fi suptul degetelor.

La adulți, problemele mușcăturilor pot apărea din cauza extracției necorespunzătoare a dinților sau a unui fel de traumatism. Pentru a restabili și a forma o mușcătură sănătoasă, trebuie să consultați un ortodont. Pe lângă faptul că este inestetică, o malocluzie prezintă și pericole. De exemplu, face mai dificilă curățarea completă a dinților de resturile alimentare, ceea ce crește fără îndoială posibilitatea dezvoltării cariilor și a bolilor gingivale. Astfel, corecția dentiției nu este un moft estetic, ci o necesitate absolută. Invisalign combină cunoștințele ortodontice și principiile de malocluzie cu cea mai recentă tehnologie 3D. În timp ce poartă aliniatorii detașabili Invisalign, micro mișcările dinților au loc în direcția corectă pentru a obține în cele din urmă rezultatul planificat, corecția totală a dentiției. Se consideră că peste 80% dintre oameni au o malocluzie, dar nu toată lumea știe că are o mușcătură greșită și continuă cu sârguință să lupte cu consecințele acesteia.

Când trebuie să mă adresez la un specialist?

Dinții nu sunt distruși dacă proprietarul lor are o dentiție corectă. Orice medic stomatolog va confirma că aproape toate problemele asociate sănătății dentare apar din distribuția necorespunzătoare a sarcinii asupra acestora. Această situație este întotdeauna despre poziționarea greșită a dinților. Ortodontul se confruntă cu sarcina de a crea o ocluzie dentară care să ofere suport fiabil pentru toate structurile sistemului maxilarului. Numai într-o astfel de situație nu va exista carie dentară.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*