Ciuperca tibetană – ce este și ce beneficii are

Știați că există și paraziți benefici? Ei, bine, da! Iar unul dintre aceștia, mai puțin cunoscut, dar cu beneficii extraordinare pentru sănătate, este ciuperca tibetană sau yartsa gunbu, după numele său tibetan.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/white-and-blue-health-pill-and-tablet-letter-cutout-on-yellow-surface-806427/

Această ciupercă, a cărei denumire europeană este Cordyceps sinensis, înseamnă iarbă vie, și are o capacitate uriașă de metamorfozare. Iarna, acest parazit trăiește sub pământ, în timp ce vara crește deasupra pământului, la fel ca iarba. Ciuperca tibetană conține aminoacizi și acizi grași esențiali, la care se adaugă și vitaminele B1, B2, B12, K și E și minerale: fier, sodiu, potasiu și calciu.

Pentru că acționează asupra trupului și a minții, trebuie să cunoști beneficiile ciupercii tibetane. Iată care sunt acestea:

Luptă împotriva cancerului

Primul beneficiu al ciupercii tibetane? Duce o luptă continuă împotriva cancerului. Descoperirile științifice au arătat că plantele parazite, printre care și ciuperca tibetană, reprezintă luptători specialiști împotriva bolilor de acest tip. Studiile specialiștilor chinezi arată că există o legătură între ciuperca tibetană și retragerea cancerelor de colon, de piele, de sân și de prostată. Totodată, ciuperca tibetană are capacitatea de a combate apariția tumorilor maligne, care sunt, la rândul lor, paraziți.

Ciuperca tibetană protejează organismul

Al doilea beneficiu al ciupercii tibetane este acela că are capacitate de protejare a organismului împotriva efectelor adverse ale antiinflamatoarelor, antibioticelor sau citostaticelor. Din acest motiv, după doar câteva săptămâni de cură cu ciuperca tibetană, imunitatea ta va fi vizibil îmbunătățită. Ciuperca tibetană este folosită în statele asiatice și ca tratament alopat pentru pacienții care suferă operații ale aparatului respirator sau ale rinichilor.

Ciuperca tibetană tratează afecțiunile respiratorii

O altă întrebuințare a ciupercii tibetane? Acest parazit se folosește cu succes pentru a trata numeroase afecțiuni respiratorii. Mai mult, ciuperca tibetană îți poate regla colesterolul și trigliceridele, având efecte benefice și asupra tratării hepatitei B. Cu ajutorul curei cu ciupercă tibetană, vei reuși să previi apariția cirozei.

Crește rezistența la efort

Beneficiile ciupercii tibetane nu se opresc aici. Cordyceps sinensis are rolul de a spori rezistența la efort și de a crește performanțele fizice. Totodată, ciuperca tibetană este menită să îmbunătățească performanetele fizice ale atleților. Această afirmație este susținută de declarațiile sportivilor chinezi, după anii ‘90, atunci când au câștigat numeroase competiții după ce au ținut cure cu ciuperca tibetană.

Este indicată pentru numeroase afecțiuni

Cordyceps sinensis este recomandată și în alte afecțiuni, în afară de cele de la nivelul plămânilor și a căilor respiratorii. Poți urma cure cu ciuperca tibetană, dacă ai:

  • probleme la nivelul inimii și sistemului cardiovascular;
  • probleme la nivelul rinichilor;
  • probleme la nivelul ficatului;
  • probleme la nivelul aparatului genital și reproducător.

Ciuperca tibetană tratează infertilitatea

Nu în ultimul rând, ciuperca tibetană este recunoscută ca fiind un amplificator al energiei masculine. Are rezultate optime în tratarea infertilității, a disfuncțiilor erectile sau chiar a impotenței.

Ciuperca tibetană este o reală minune a naturii, grație beneficiilor pe care le aduce pentru sănătatea organismului și a minții. Dacă vrei să descoperi efectele pozitive ale ciupercii tibetane, trebuie să știi că aceasta se găsește, cel mai des, în magazinele naturiste sau în cele de specialitate sub formă de pulbere, capsule sau tablete.

Dacă, întregi, sunt utilizate pentru prepararea extractelor sau a tincturilor, pudra realizată din Cordyceps sinensis poate fi inclusă în ceaiuri, shake-uri sau smoothie-uri sănătoase.

Ciupercile tibetane au rolul de a completa un stil de viață echilibrat și acționează pe plan fizic, mental și spiritual.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*