Educaţia alimentară

Educaţia alimentară începe încă din primii ani de viaţă şi cuprinde informaţii despre alimente, hidratare  şi obiceiurile sănătoase care ar trebui respectate. Copiii se vor deprinde astfel cu rutina corectă a mesei, cu alimentele sănătoase şi recomandate, dar vor conţientiza şi pericolul la care se expun mâncând haotic, necontrolat, murdari pe mânuţe sau în timp ce se joacă.

Educatia alimentara poza

Educaţia alimentară a copiilor

Educaţia alimentară se începe în familie.  Copilul va fi familiarizat cu noţiunile de bază, precum servirea la masă, în linişte, cu o masticaţie corectă şi cu respectarea normelor de igienă specifică şi a  orarului de masă. De asemenea, pe măsură ce cresc, cei mici vor primi informaţii şi date legate de toate alimentele cuprinse în meniul zilnic. 

Joaca şi educaţia alimentară

Prin joc şi joacă, mititeii se vor familiariza cu fructele şi legumele, conţientizând importanţa acestora într-o alimentaţie sănătoasă. Vor fi incluşi în activităţi şi jocuri distractive, prin care vor dobândi informaţii despre vitamine şi nutrienţi sau  legate de animalele domestice şi beneficiile pe care le oferă hranei omului. Acasă sau la grădiniţă, copilul va realiza cu mare bucurie un puzzle cu animăluţele de la fermă, învăţând că văcuţa ne asigără  lăptic şi găina ouşoare. Prima grădiniţa online din România, vine în întâmpinarea nevoilor celor mici, oferindu-le un mediu sigur şi confortabil, în care vor fi angrenaţi în activităţi educative destinate unei conduite culinare normale. Copiii învaţă cât de important este spălatul pe mânuţe înainte de masă, cât de benefic este consumul de morcovei şi cât de hrănitoare va fi o supiţă caldă.

Alimentele din meniu

Copiii ar trebui să conţientizeze încă  de mititei, că sănătatea lor depinde şi de ceea ce mănâncă, înţelegând  faptul că dacă mănâncă o pungă întreagă de jeleuri, burtica lor nu va fi foarte fericită, iar dinţişorii se vor supăra. Jucându-se şi realizând piramide alimentare, copiii vor învăţa că  meniul zilnic cuprinde fructe şi legume proaspete, cărnică, ouă şi multe lactate, apă plată, ceaiuri, sucuri proaspete şi cât mai  puţine dulciuri.

Orele de masă

Educaţia alimentară a unui copil,  înseamnă şi  respectarea orelor de masă. Copilul se va deprinde cu trei mese principale şi două gustări, zilnic. Va învăţa să se pregătească pentru ora de masă, să se spele pe mânuţe,  să îşi respecte locul la masă şi pe ceilalţi participanţi.

Obiceiuri greşite

Deşi sunt mici, copiii trebuie să respecte nu doar orele de masă, ci să conştientizeze şi  să  evite obiceiurile nesănătoase, care i-ar putea pune în pericol. Efectuând fişele de lucru cu tematică alimentară sau comportamentală, propuse de prima grădiniţă online din România, copiii îşi vor confirma faptul că nu este bine să mănânce în picioare sau pe fotoliul din sufragerie, să vorbească în timp ce mestecă sau să mânânce dulciuri înainte de ora de masă. De asemenea, vor înţelege că dacă vor mânca nespălaţi pe mânuţe,  se pot îmbolnăvi, dar şi faptul  că excesul de ciocolată va genera dureri de burtică.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*