Extragerea laptelui matern

Amintiţi-vă: Pompa de piept este eficientă nu numai în cazul dificultăţilor care apar pe parcursul hrănirii ci şi atunci când totul merge bine, iar hrănirea suplimentară poate aduce beneficii suplimentare. Bineînţeles alăptatul natural este întotdeauna recomandat drept cea mai bună soluţie!

Sunt câteva situații în care folosirea pompei de sân este indicată

 • dacă este bolnav copilul şi nu vrea să sugă – mulgeţi-vă la fiecare 3 ore şi veţi stimula şi menţine lactaţia;
 • dacă bebeluşul nu ia în greutate suficient de repede (încercaţi să ascultaţi sfatul medicului prima data) – pompaţi laptele cu Pompa de sân Canpol babies stimulând lactaţia şi veţi putea hrăni bebeluşul între mesele obişnuite.
 • aveţi nevoie de mai mult timp pentru dumneavoastră (nu vă simţiţi vinovată, oricum, în acest caz – după o scurtă pauză veţi reveni acasă cu entuziasm şi bucurie iar zâmbetul dumneavoastră vă va face pe amândoi fericiţi) – puteţi lăsa laptele  acasă iar tăticul sau dădaca va putea hrăni copilul în timpul în care sunteţi plecată;
 • trebuie să vă întoarceţi înapoi la serviciu (ca şi majoritatea tinerelor mame), dar doriţi să continuaţi alăptarea copilului; dacă vă mulgeţi regulat veţi stimula lactaţia la nivelul dorit putând hrăni copilul cu cel mai bun lapte posibil atâta timp cât veţi dori.

Cum să alegeţi metoda de mulgere?

Aţi putea, bineînţeles, să decideţi să mulgeţi laptele manual fără nici un dispozitiv de pompare, dar procedura cere timp şi multă muncă. Femei care au apelat la această metodă s-au plâns de dureri. Pentru ca mulgerea să fie eficientă ar trebui să ascultaţi sfaturile profesioniştilor, ca cel al doctorului dumneavoastră sau al moaşelor care lucrează în incinta spitalului. Multe clinici oferă pacienţilor lor oportunitatea de a folosi pompele electrice care sunt destul de eficiente, dar multe femei s-au plâns de disconfort psihologic (rezultat din lipsa de intimitate şi de zgomotul cauzat de motor). Cele mai convenabile metode de mulgere  (care au fost confirmate chiar de mame) sunt pompele manuale. Fiecare pompă este testată şi verificată de profesionişti.  Pompa de sân Canpol babies a primit aprecieri pozitive din partea Institutului Mother & Child din Polonia.

Acţiunea de pompare a laptelui cu ajutorul pompei este similară cu sucţiunea naturală astfel încât are efecte pozitive asupra întregului proces de mulgere. Pompa de piept poate fi folosită de asemenea când o mamă nu vrea să abandoneze hrănirea naturală protejând împotriva riscului de dereglare a lactaţiei. Laptele curge din sân mulţumită puterii de  sugere generată de pomparea manuală care goleşte canalele de lapte şi sporeşte în  mod pozitiv lactaţia printr-o simulare semi-naturală.

Astfel Pompa de sân Canpol babies:

 • îndepărtează laptele excesiv – delicată, rapidă şi aproape fără dureri (facilitează îndepărtarea laptelui excesiv ajutând la evitarea stagnării laptelui şi de asemenea evitarea inflamaţiilor pieptului)
 • are două moduri de extragere a laptelui – stimulare ( generează lactația și stimulează curgerea laptelui) și extragerea propriu zisa ( imită mulgerea lentă, profundă și procesul efectiv de extragere).
 • permite reglarea lină a puterii de sugere (puteţi ajusta puterea de sugere în funcţie de preferinţele dumneavoastră)
 • este discretă (mică şi silenţioasă) – o puteţi folosi uşor în locuri publice; ideală dacă vă întoarceţi la muncă iar circumstanţele vă determină să pompaţi laptele;
 • este igienică –  laptele este pompat direct în sticlă putând fi utilizat mai târziu ca hrană pentru copil sau după ce îi puneţi capacul de sigilare poate fi pus în congelator.

Pregătiri în vederea pompării laptelui – pas cu pas

 • Pomparea laptelui (mulgerea) va fi întotdeauna mai eficientă dacă nu uitaţi de propriul dumneavoastră confort.
 • Începeţi cu pregătirea pompei în sine – spălaţi-o bine şi o dată pe zi lăsaţi-o pentru câteva minute în apă fiartă
 • Spălaţi-vă pe mâini (oricum acest lucru ar trebui să devină o rutină înainte de fiecare dată când vreţi să hrăniţi copilul); încălziţi pieptul cu un prosop cald sau folosiţi comprese calde pentru câteva minute
 • Aşezaţi-vă confortabil, relaxaţi-vă şi…începeţi pomparea
 • Plasaţi pompa pe sân în aşa fel încât sfârcul să fie aşezat în centrul pâlniei;
 • Apăsaţi mânerul cu regularitate pentru a stimula acţiunea de pompare (cu cealaltă mână puteţi ţine sânul în poziţia corectă);
 • După ce aţi golit un sân –  dacă simţiţi că este necesar –  repetaţi acţiunea cu celălalt sân
 •  Când consideraţi că aţi pompat suficient lapte în sticlă, deconectaţi pompa, puneţi capacul cu tetina pe sticlă şi hrăniţi copilul; puteţi de asemenea să acoperiţi sticluţa cu capacul de sigilare pentru a proteja laptele împotriva  bacteriilor şi să îl puneţi la frigider
 • Dacă cantitatea de lapte pompată o singură dată nu este suficientă pentru a hrăni copilul, puteţi să amestecaţi cu lapte muls mai devreme – dar obţinut doar în aceeaşi zi
 • AMINTIŢI-VĂ: nu “colectaţi” laptele mai mult de o zi şi nu amestecaţi niciodată lapte proaspăt cu cel congelat.

Sfaturi utile:

Dacă folosiţi pompa de piept în mod frecvent (ex: la serviciu) utilizaţi sutienele de alăptare Canpol babies prevăzute cu flapsuri  speciale, pentru mămici care hrănesc la sân si tampoanele pentru sân.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*