Igiena postpartum

Perioada postpartum sau de recuperare este perioada de refacere dupa naştere, când organele genitale revin la normal.

Cât timp durează sângerarea post-natală?
Cele mai multe femei sângerează până la aproximativ 6 săptămâni după naștere. La început, sângerarea (lochia) este asemănătoare unei menstruații foarte abundentă.

Cum să ai grijă de igiena post-natală?
Imediat după naștere e bine să folosim lenjerie care permite circularea aerului, de unică folosință. Permeabilitatea circulării aerului îmbunătățește vindecarea rănii din perineu și previne infecțiile în zona intimă. Schimbă în mod regulat absorbantul, ori de câte ori este necesar, dar cel puțin o dată la patru ore, deoarece sângele atrage bacterii.
Tampoanele de sân, necesitate sau moft?

În primul rând, tampoanele de sân (protejează hainele să se murdărească în timpul lactației. Sunt confortabile și nu irită pielea delicată a sânului și a mamelonului. Se potrivesc perfect mamelonului și garantează discreție maximă. Sunt prevăzute cu bandă adezivă care fixează tamponul la locul dorit. Tampoanele de sân trebuie schimbate regulat și aruncate imediat după ce au fost folosite. Recomandarea noastră este să încercați măcar câteva zile pentru a putea vedea diferența de confort.

 

 


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*