În concediu şi la plimbare cu cel mic

Odată ce în familie apare un nou membru, multe din obiceiurile vechi se vor schimba. Tinerii părinţi devin mai responsabili şi asumaţi, ţinând cont de faptul că micuţul are nevoie de atenţie, grijă şi iubire, astfel încât să crească sănătos şi echilibrat, din punct de vedere fizic şi emoţional. Plimbările în aer liber, vizitele la rude, concediile, toate vor fi adaptate în funcţie de contextul şi de nevoile copilului, de condiţiile meteorologice şi de anotimp.

În concediu şi la plimbare cu cel mic

Concediul la mare

Medicii pediatri recomandă ca bebeluşii să fie ţinuţi cât mai mult timp la soare, astfel că un concediu la mare va fi benefic noului sosit. Părinţii vor ţine cont de faptul că locul de cazare trebuie să asigure toate condiţiile propice unui bebeluş, să fie un loc sigur şi curat, în apropierea plajei. Mama va face o listă completă cu ceea ce va avea nevoie, astfel încât să nu fie nevoită să procure ceva din locuri necunoscute. Hăinuţe de schimb, scutecele, lenjerie de pătuţ, produse de igienă, siropele, pompiţe de nas, biberoane, suzete şi sterilizatoare, toate îşi vor găsi locul în bagajul celui mic. Gama de produse pusă la dispoziţie de mami.md, vine în întâmpinarea nevoilor tinerei mame şi bebeluşului, oferind toate accesoriile necesare îngrijirii corecte. Odată ajunşi la  mare, se va ţine cont de starea vremii, recomandat fiind ca micuţul să beneficieze de băile de soare, dimineaţa foarte devreme şi seara, după ora 18. Nu vor lipsi pălărioarele şi şepcuţele, creme de protecţie special destinate celor mici, căruciorul cu copertină şi hăinuţele lejere.

Concediul la munte

Aerul de munte, curat şi oxigenat, este ideal pentru micuţi. Plecarea spre frumuseţea munţilor, se va programa din timp, se va face rezervare într-un spaţiu sigur şi se va stabili o  lista cu toate cele necesare micuţului. Hăinuţe groase şi subţiri, biberoane şi suzete, totul va fi bine organizat în bagaj. Pentru plimbările lungi, este recomandat un cărucior solid, dotat cu multe compartimente de depozitare, gata oricând de drumeţii. Produsele mami.md oferă variante foarte practice şi sigure de cărucioare şi accesorii. Vară sau iarnă, cel mic se va bucura de un astfel de concediu, atâta timp cât părinţii sunt atenţi ca totul să decurgă normal.

Temperaturile extreme

Fiecare tânără mamă, se întreabă care sunt temperaturile optime pentru plimbări în aer liber. Iarnă sau vară, plimbările în aer liber sunt esenţiale pentru bebeluşi. Chiar dacă micuţul s-a născut în anotipul rece, nu va fi privat de plimbările în aer curat. Cel mic va  fi scos la aer progresiv, în funcţie de condiţiile meteorologice, de contextul  şi reacţiile acestuia. Temperatura minimă recomandată  la care pot fi ţinuţi afară,   nu ar trebui să fie mai mică de minus 5 grade Celsius. Bebeluşii  îşi reglează mai greu temperatura, astfel  că  mânuţele şi picioruşele  trebuie să fie bine acoperite, iar îmbrăcămintea să fie confortabilă şi  adecvată. Este de prefarat ca plimbările să se facă pe o vreme calmă, chiar dacă rece, evitându-se vântul puternic, ploaia abundentă sau ninsoarea visccolită. Atunci când condiţiile atmosferice sunt mai aspre, bebeluşul va fi  pus  în căruciorul prevăzut cu o copertină.

Pentru  perioada verii, specialiştii recomandă prudenţă în expunerea bebeluşilor la soare. Nu este specificată o temperatură exactă la care nu pot fi expuşi, însă  intervalul orar nerecomandat plimbărilor, este  între 10:00 şi 16:00, evident, contând specificul meteorologic al  fiecărei zile. Micuţii vor fi îmbrăcaţi în hăinuţe lejere, din fibre naturale, vor purta pălărioare,  vor primi apă mult mai des sau vor fi alăptaţi frecvent şi nu vor fi lăsaţi în căruciorul poziţionat direct  în bătaia  soarelui.

Ţinându-se  cont de condiţiile atmosferice şi de măsurile care se impun, îmbrăcaţi adecvat şi pregătiţi de plimbare,  cei mici pot primi zilnic  porţia de aer curat, atât de necesară unei bune dezvoltări fizice şi psihice.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*