Incontinența urinară după naștere

Incontinența urinară după naștere este o condiție comună care afectează până la o treime din femeile care au născut în mod natural. Cele mai multe femei ascund problema, dar inutil, deoarece incontinența urinară poate fi vindecată foarte ușor fără a părăsi casa!

Un ajutor în acest caz îl reprezintă absorbantele post-partum special create pentru femeile care au născut de curând sau suferă de această problemă.

Cauzele incontinenței după naștere

În timpul sarcinii și al nașterii mușchii, nervii și ligamentele care susțin tractul urinar și cel genital sunt slăbiți. Printre acestea este un mușchi numit pubococcicular extrem de important, care corespunde închiderii uretrei. Atunci când acest mușchi este slăbit, urina începe să curgă mai ales în anumite situații, de exemplu, când strănuți, râzi sau chiar la cel mai mic efort fizic. Problema incontinenței urinare este în primul rând comună femeilor care au dat naștere copiilor ce cântăresc mai mult de 4 kg, femeilor care au avut deja mai multe nașteri sau imediat după nașterea în timpul căreia a fost utilizat aspiratorul. De asemenea femeile care au o greutate foarte mare sau suferă de constipație frecventă se plâng, de incontinență urinară. Un risc crescut îl au și fumătoarele peste 35 de ani.

Remedii la îndemână pentru incontinență

Nu așteptați ca incontinența să treacă singură. Cu cât aștepți mai mult, cu atât va fi mai greu să vă întoarceți la forma inițială. Prin urmare, nu așteptați până când problema incontinenței dispare de la sine. Tratamentul, în special la început, când boala nu este încă avansată, îl puteți face în siguranță, în casă.

Exercițiile Kegel

Kegel sunt exercitii pe care le poți face pentru a întări mușchii din zona pelvisului – mușchii care susțin uretra, vezica urinară, uterul și rectul. Aceste exerciții sunt numite după Arnold Kegel, un ginecolog care le-a recomandat pentru prima dată în 1940, pentru a ajuta femeile cu incontinență urinară.

Începe exercițiul dintr-o poziție așezat.

Stați confortabil pe un scaun, picioarele odihnindu-se ferm pe sol ușor depărtate și vă așezați coatele pe coapse – în această poziție încordați mușchii abdominali și cei ai feselor. Acum, încercați să contractați mușchii anusului. Țineți strîns numărând până la zece. Apoi, relaxați-vă mușchii cît numărați până la cinci. Se repetă de 5 ori. Strângeți apoi mușchii vaginului și țineți timp de zece secunde, după care relaxați mușchii timp de cinci secunde. Acest exercițiu se repetă, de asemenea, de 5 ori.

Cu cât practicați mai mult și mai des, cu atât mai repede veți simți primele efecte. Întâi încercați de 2-3 ori pe zi fiecare serie de exerciții și creșteți treptat până ajungeți să repetați de 50 chiar 100 de ori pe zi.

Electrostimularea – tratamentul incontinenței urinare crescute

Dacă nu observați niciun rezultat după câteva săptămâni de exerciții musculare Kegel, trebuie să mergeți la doctor.

Poate că în cazul dvs. va fi nevoie de o electrostimulare a vezicii urinare, care implică stimularea mușchilor pelvisului la contracție prin aplicarea curentului electric, desigur, la anumiți parametri.

Terapia Biofeedback

Aceasta este o terapie care implică întărirea mușchilor pelvisului prin exerciții de contracție controlate folosind echipamente speciale. Terapia biofeedback trebuie efectuată în fiecare zi timp de aproximativ 30 de minute. Ar trebui să observați primele efecte după aproximativ 20 de tratamente, dar veți avea nevoie de câteva luni pentru a vă recupera complet.

Un sfat bun pentru fiecare zi

• Repetați exercițiile Kegel în fiecare zi. Începeți cu câteva serii pe zi și creșteți numărul de repetări în fiecare săptămână.

• Dacă intenționați să petreceți timp în natură, folosiți absorbante post-partum). În acest fel, veți obține confort psihologic.

• Acordați atenție la ceea ce beți, evitați lichidele diuretice. Urmăriți ce băuturi consumați și cât de repede și cât de des apare incontinența.

• De asemenea, aveți grijă de igiena intimă. Purtați lenjerie de corp respirabilă, de preferință bumbac. Dacă folosiți absorbante, schimbați-le regulat în timpul zilei.

Mult noroc!


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*