Învățăm fericirea acasă. Putem crește un copil optimist?

Creșterea unui copil este un fel de călătorie. Pe măsură ce copilul crește, ambii părinți joacă un rol la fel de important în dezvoltarea lui, oferindu-i îndrumări în perioadele dificile ale vieții și ajutându-l să-și dezvolte diverse abilități. Una dintre calitățile importante, care trebuie dezvoltată la un copil este optimismul. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului cum am putea face asta.

Învățăm fericirea acasă Putem crește un copil optimist

Înainte de a-l învăța pe copilul tău să fie optimist cu privire la viață, începe să îi aplici principiile părinților pozitivi. Mai întâi, scrie pe o bucată de hârtie cum a-i dori să fie copilul tău, descrie în câteva cuvinte cum îl vezi peste câțiva ani. Cel mai adesea, părinții își doresc ca micuții lor să fie fericiți, încrezători, sănătoși, amabili, de succes și independenți. De asemenea, vor ca aceștia să fie iubiți și acceptați în societate.

Atitudinea pozitivă

O atitudine pozitivă este o stare de spirit care trebuie cultivată. Acest lucru se poate realiza cultivând obiceiuri bune, învățând constant ceva nou, evitând oamenii negativi și gândurile negative. O atitudine pozitivă este foarte importantă încă din copilărie. Dacă un copil are o atitudine pozitivă față de situațiile proaste, acest lucru îl va ajuta foarte mult în viață. Așa cum afirmă unii înțelepți, indiferent de ceea ce ți se întâmplă, ceea ce contează este modul în care te simți în legătură cu acestea. O atitudine pozitivă față de diferite situații este un remediu eficient pentru dificultățile vieții. Dezvoltând această calitate la copilul tău, îl poți învăța să fie optimist. Prima grădiniță online din România le oferă părinților posibilitatea de a înscrie preșcolarii într-un program care îi ajută să-și dezvolte abilitățile prin intermediul unor jocuri distractive. La prima grădiniță online din România micuții învață prin jocuri cum să schimbe lumea în care trăiesc spre bine, păstrându-și atitudinea pozitivă chiar și atunci când învață.

Copilul și optimismul

Nu este deloc ușor să-i insufli unui copil să țină cont de o atitudine pozitivă în orice situație. Cu toate acestea, acest lucru este foarte important, chiar dacă realitatea nu îi este propice. Fraze simple precum „Nu trebuie să îți faci griji, totul va fi bine” sunt destul de capabile să ridice starea de spirit a copilului. Pesimiștii tind să vadă problemele ca pe o constantă a vieții și să le exagereze în imaginația lor, acest lucru îi face și mai deprimați.

De exemplu, dacă un copil nu reușește să memoreze rapid o poezie, el începe să creadă că nu va putea face asta nici în viitor și că nu va reuși în viață. În capul său se vor naște scenarii negative ale propriului său viitor. Acesta este comportamentul unui pesimist. În aceeași situație, un optimist va gândi: „Nu am reușit să învăț poezia pentru că nu m-am pregătit suficient. Dar ultima dată, după ce am petrecut mai mult timp în pregătire, am reușit. Dacă fac același lucru, voi reuși să memorizez și această poezie „. Acesta este un optimism justificat care ar trebui explicat fiecărui copil.

Reacționează într-o manieră optimistă!

Nu poți fi întotdeauna fericit în viață. Toate emoțiile sunt bune, dar trebuie să învățăm să apreciem momentele în care suntem fericiți. Situațiile rele se întâmplă în viața fiecărei persoane, dar trebuie să învățăm să le tratăm cu optimismul nostru. Secretul său este să răspundem pozitiv la cele mai dificile situații. Reacția la evenimente este mai importantă decât evenimentele în sine. Explicați acest gând copilului dumneavoastră, îl va ajuta să devină optimist.

Părinții  vor să-i ofere copilului lor totul, iar făcând acest lucru, ei nu ajută copilul, ci doar împiedică dezvoltarea acestuia. În loc să-l învețe pe copil să răspundă pozitiv la situații dificile, ei încearcă să-i facă pe plac în toate privințele. Pregătește-ți copilul că ceva poate mearge prost în viața lui, iar tu nu poți fi cu el pentru totdeauna. Devin-o  un bun model și un mentor pentru copilul tău. Da, uneori optimismul poate interfera cu personalitatea copilului, dar, în general, aceasta este o calitate pozitivă care ar trebui dezvoltată în el.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*