Invisalign este o soluție invizibilă pentru probleme dentare vizibile?

Există o întreagă categorie de pacienți ai medicilor ortodonți care nu vor corecta niciodată, în niciun caz, o mușcătură incorectă sau o poziție incorectă a dinților. De ce? Din motive estetice. Într-adevăr, este imposibil să numim un sistem clasic de aparat dentar atractiv. Pentru unii nu contează, dar pentru alții este o chestiune de principiu. Pentru pacienții speciali au fost create mai multe tipuri de aparate dentare, care parțial sau complet au posibilitatea de a fi invizibile, de aceea noi vom încerca să prezentăm acest tipuri pentru ca d-voastră împreună cu un spcialist în ortodonție să alegeți care vi se potrivește cel mai mult.

Bretele dentare din ceramică

Aparatele dentare din ceramică sunt cele mai vizibile dintre cele „invizibile”. Au o nuanță gălbuie, dar nu ies în evidență la fel de mult ca cele metalice. Astăzi este posibil să alegeți o nuanță direct pentru culoarea smalțului dinților. În plus, mulți observă o serie de dezavantaje în utilizarea ceramicii. Printre acestea se enumeră colorarea, totuși trebuie să remarcăm faptul că cele mai moderne opțiuni pentru aparatele dentare din ceramică sunt lipsite de această problemă, așa că, dacă decideți să optați pentru aparate dentare din ceramică, este mai bine să nu economisiți bani.

Fiabilitate mai mică (comparativ cu metalul) este o altă problemă ce ține de fragilitatea lor. Dacă jucați sporturi de contact sau duceți un stil de viață activ, riscul de rupere și reparații costisitoare crește. Printre avantajele bretelelor dentare din ceramică se află desigur suprafața netedă care nu rănește gingiile și aspectul estetic mult mai plăcut decât al celor metalice.

Aparat dentar cu bretele din safir

Printre bretele fixate în mod clasic, bretelele din safir sunt cele mai atractive ca aspect. Ele sunt aproape invizibile pe dinți și, datorită tehnologiei moderne, aparatele dentare din safir sunt mai fiabile și mai rezistente decât aparatele dentare din ceramică. În plus, safirul monocristalin este absolut inofensiv pentru dinți și, spre deosebire de bretele metalice, nu provoacă alergii. Există un singur punct slab care totuși este destul de important, fragilitatea. În ciuda îmbunătățirii constante în ceea ce privește durabilitatea, bretelele din safir sunt încă inferioare sub acest aspect față de cele din metal.

Aparatul Invisalign

Deși nu aparțin de fapt sistemelor de aparate dentare cu bretele, atunci când alegeți cea mai bună opțiune pentru corecția invizibilă, aliniatorii invizibili Invisalign nu pot fi ignorați. Aparatele dentare invizibile, cunoscute și sub denumirea de Clear Aligners, sunt cele mai noi tehnologii din domeniul stomatologiei ortodontice și au evoluat din conceptul NO-BRACES, ceea ce înseamnă că dinții tăi vor fi corectați fără a utiliza metale, ceramică sau orice alt tip de bretele dentare.

Igiena obișnuită a dinților care face parte din rutina d-voastră zilnică permite și îngrijirea simultană a aliniatorilor Invisalign. Trebuie doar să vă curățați aparatul dentar cu o periuță de dinți în fiecare zi când vă spălați pe dinți. O asemenea tehnologie poate avea doar  două dezavantaje. Primul dezavantaj este prețul, care adesea le pare clienților prea mare în raport cu costul aparatelor dentare clasice. Totuși, adesea clienții exclud faptul că Invisalign și-a demonstrat deja de un deceniu eficiența fără să provoace clienților vreun disconfort spre deosebire de celelalte produse aflate pe piața ortodonției. Un alt dezavantaj este imposibilitatea aplicării aliniatorilor Invisalign în cazuri severe.

Malocluzia gravă este în continuare cel mai bine corectată cu aparate dentare metalice, iar unele cazuri chiar prin intervenții chirurgicale, respectiv în asemenea situații Invisalign este neputincios. Totuși, nu trebuie să vă faceți griji, un specialist ortodont calificat vă va spune mereu ce soluție vi se potrivește cel mai bine. Astfel, putem concluziona că aliniatorii transparenți Invisalign pot corecta o gamă largă de patologii dentare și ortodontice care în trecut nu puteau fi tratate decât cu aparate dentare clasice.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*