Lucrezi de acasă? Iată cum îți poți amenaja biroul

Din ce în ce mai multe persoane lucrează de acasă, iar sondajele recente arată că tendința de a lucra din confortul propriei case este în continuă creștere. Există diverse avantaje în acest sens – nu mai pierdem timp în trafic, beneficiem de flexibilitate sporită, suntem mai disponibili pentru angajamente familiale și putem obține un echilibru mai bun între viața profesională și viața personală. Foarte multe persoane lucrează deja de acasă, în timp ce multe altele obișnuiesc să își aducă acasă proiecte pe care nu au reușit să le termine la servici.

Oricare ar fi motivul care vă îndeamnă să lucrați de acasă, trebuie menționat faptul că a lucra de acasă înseamnă mai mult timp petrecut în interior, deconectat de la natură și de la beneficiile sale asociate cu starea noastră de sănătate. O zonă de lucru la domiciliu care încorporează frumusețea naturală a exteriorului poate face diferența între a fi deconectat și obosit sau productiv și plin de inspirație.

Cum poți fi conectat la natură în timp ce lucrezi de acasă?

Cercetările au arătat că utilizarea materialelor naturale în amenajările interioare reproduce efectele petrecerii timpului în aer liber. Se știe deja foarte bine faptul că materialele naturale, cum ar fi lemnul și textilele, creează acea senzație de confort și de căldură. La rândul lor, specialiștii susțin valoarea designului conectat la natură, design care poartă denumirea de biofil.

Oamenii au nevoie de o conexiune profundă cu natura pentru a prospera, mulți dintre noi simțindu-ne mai bine și mai liniștiți atunci când suntem în contact cu natura. Ca parte integrantă din design-ul biofil, lemnul poate ajuta la scăderea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, dar și la reducerea stresului și anxietății, sporind starea de bine. Pentru mulți dintre noi, munca este inevitabilă și face parte din viețile noastre de zi cu zi, dar asta nu înseamnă că trebuie să lucrăm în medii lipsite de frumusețe și de note naturale. Atunci când încorporăm în spațiul nostru de lucru măcar câteva elemente naturale, tindem să fim mai productivi și mai optimiști, deoarece menținem o legătură cu natura.

S-ar putea spune că elementele naturale aduc interes, echilibru și căldură în interioarele noastre, și asta pentru că sunt bogate în texturi, în forme, în culori și tonuri plăcute. Unele dintre cele mai populare elemente naturale în acest moment sunt tapițeriile de perete din bumbac, lucrate manual, scoicile și pietrele, plantele de interior cu frunze mari, dar și lemnul în multe utilizări și forme, cum ar fi cutii din lemn, rame foto, suporturi și multe altele.

Cum îți poți amenaja un birou natural acasă?

Atunci când biroul ocupă o parte din spațiul nostru de locuit, ne dorim ca acesta să fie cât se poate de primitor. O zonă de lucru la domiciliu, oricât de mare sau de mică ar fi, trebuie să fie un loc în care să ne simțim confortabili și relaxați, dar capabili să fim concentrați și productivi.

Lemnul poate fi folosit într-o multitudine de feluri atunci când ne amenajăm o zonă de lucru acasă. Este estetic, accesibil, durabil și deține nenumărate efecte pozitive, ceea ce îl fac alegerea ideală pentru amenajarea unui spațiu de lucru. În general, lemnul este un material-cheie în majoritatea interioarelor și asta dintr-un motiv foarte întemeiat. Sporește căldura și caracterul spațiului, echilibrează densitatea și culoarea spațiului și creează o legătură minunată între interior și exterior.

Lumina naturală, câteva plante decorative prin foliaj, unele elemente decorative din lemn alături de evitarea aglomerației sunt esențiale într-un spațiu de lucru care favorizează calmul, claritatea mentală și productivitatea.  


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*