Ai grijă de copilul tău! 4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere

Orice copil are nevoie de multă atenție din partea părinților săi. Acesta trebuie supravegheat constant, astfel încât nimic rău să nu i se întâmple. Încă de la venirea sa pe lume părinții încearcă să îi ofere copilului cele mai bune condiții, reușind să fie ferit de accidente și ferit de îmbolnăviri.

bebelușO îngrijire corectă, un stil de viață sănătos, o alimentație corectă, dar și puțină supraveghere sunt lucruri necesare pe care părinții trebuie să le ia în calcul atunci când vine vorba despre copilul lor.

Iată mai jos 4 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când dorești să îți protejezi copilul:

1. Asigură-i o alimentație sănătoasă – în primele luni de după naștere copilul trebuie să fie hrănit exclusiv la sân. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de șase luni, urmând ca micuțul să beneficieze de protecția laptelui matern până la vârsta de doi anișori, de această dată alăptatul completând hrana diversificată. Așadar, după vârsta de șase luni, bebelușul va încerca gustul solidelor, al alimentelor preparate de mamă în casă. Este bine să eviți alimentele prăjite și să încerci fie fierberea, gătirea la cuptor sau gătirea cu abur, cu ajutorul unor aparate speciale, precum sunt acestea. Indiferent de opțiune, gustul alimentelor nu va fi afectat, iar carnea sau legumele își vor păstra pe deplin nutrienții.

2. Supraveghează-l continuu, conform sfaturilor pe care le regăsești aici. Mai ales atunci când bebelușul este mic este foarte curios și încearcă să descopere foarte multe lucruri. De aceea, fie că va merge de-a bușilea, fie atunci când se va ridica în picioare copilul va încerca să exploreze fiecare colțișor din locuință. Pentru a-l feri de accidente este bine să îl supraveghezi și mai ales să încerci să îl protejezi de pericole. Folosește diverse variante de protecție, ferește-l de anumite colțuri ascuțite, de prize, ba chiar mai mult decât atât folosește-te de praguri sau utilizează anumite garduri pentru scări, evitând astfel numeroase accidente ce ar putea apărea chiar și într-o clipă de neatenție. În plus, în timpul diversificării ține cont de etapele de vârstă ale copilului și nu îi oferi alimente care ar putea să îl facă să se înece. Toate aceste accidente i-ar putea pune în pericol viața sau sănătatea, astfel că este bine să fii cât mai prudentă.

3. Scoate-l la aer curat – ieșirile în parc sunt foarte importante pentru orice copil, chiar din primele zile de viață. Ar fi bine să folosiți căruciorul atunci când e bebeluș sau să mergeți la joacă atunci când deja merge în picioare. În acest mod, se va bucura de aerul proaspăt și va explora întreaga natură. De asemenea, va îndrăgi mișcarea și va înțelege că este o componentă importantă pentru un stil de viață sănătos.

4. Îngrijește-l corect – ai în vedere toate etapele pe care trebuie să le urmezi cu ocazia băiței de seară. Așa cum medicul îți comunică nu folosi aceeași compresă sterilă pentru ștergerea ambelor ochi sau urechi, ci folosește altele diferite. De asemenea, alegerea unor loțiuni sau scutece confecționate din produse naturale determină cea mai bună protecție pentru piele.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*