3 lucruri pe care trebuie să le știi despre apariția colicilor la bebeluși în perioada de alăptare

După naștere, sistemul digestiv al bebelușului este încă imatur, astfel că unii dintre bebelușii abia veniți pe lume ar putea suferi de dureri provocate de colici abdominali. Aproape că toți părinții se tem de reacțiile bebelușului cu colici, fiind caracterizate prin plâns puternic și de necontrolat și astfel își doresc să găsească rapid o soluție.

coliciNopți nedormite, plâns continuu și destul de puternic, dureri de burtică – acestea se numără printre principalele simptome ale colicilor abdominale. Se poate spune că sistemul digestiv al bebelușului este pus la grea încercare, acesta trebuind să se adapteze unui nou mod de alimentație, diferit de cel din burtică. După primele șase săptămâni părinții trebuie să urmărească dacă bebelușul trece prin așa zisele crize ale colicilor abdominale, fiind perioada în care își fac cel mai des apariția.

Iată mai jos 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre apariția colicilor la bebeluși:

1. Alăptează în continuare bebelușul. Aici vei putea citi totul despre alăptare și despre beneficiile sale, atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă. Laptele matern reprezintă un bun remediu, potrivit medicilor pentru întărirea imunității bebelușului. Grație proprietăților sale bebelușul este mult mai sănătos decât alți copii hrăniți cu lapte praf și se dezvoltă armonios. Se spune despre laptele matern că nu poate fi creat în niciun alt laborator, fiind un aliment unic, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este bine ca în timpul alăptării să așezi corect bebelușul la sân și niciodată să nu aștepți până atunci când începe să plângă pentru că i se face foame. În acest caz, bebelușul va înghiți mai repede laptele și odată cu el va lua și câteva gurițe bune de aer, lucru care ar putea să îi provoace dureri de burtică și chiar să influențeze apariția colicilor. Nu vă speriați așadar de apariția colicilor și nu întrerupeți alăptarea, ba din contră continuați întrucât la sânul mamei bebelușul se va simți cel mai bine și va putea să se liniștească destul de ușor.

2. Ai în vedere tratamente recomandate de medicul pediatru. Atunci când vorbești despre colici bebeluși mai mult ca sigur te preocupă să afli dacă există sau nu vreun tratament de specialitate. Cu siguranță, remedii există și cel mai bun tratament pentru combaterea acestor probleme și pentru ameliorarea durerilor este recomandat de medicul pediatru. Tratamente naturiste, precum ceaiul de chimen, fenicul și anason ar putea ajuta la calmarea durerilor bebelușului. Tratamentele cu probiotice ce conțin bififobacterii ar putea ajuta la ameliorarea simtomelor.

3. Îngrijește bebelușul care suferă de colici! Fie că este vorba despre un masaj la nivelul burticii, fie de o baie caldă sau chiar de plimbarea de seară, aceste lucruri trebuiesc făcute de către mamă, atunci când episoadele de plâns intens își fac apariția. Vei reuși să calmezi stările bebelușului, iar prin mângâieri și alint vei reuși să îl faci să se simtă mai bine, știindu-se în siguranță.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*