Tocmai ai născut? Iată 3 probleme de sănătate cu care te poți confrunta!

Venirea pe lume a bebelușului este o mare bucurie pentru toți membrii familiei, dar în mod special pentru proaspăta mămică. Aproape că nu există bucurie pe lume mai mare decât să își țină în brațe bebelușul, să îl mângâie, să îl sărute, să îl alăpteze și să îl îngrijească.

Deși grija medicilor specialiști este mare, este posibil ca după naștere să te poți confrunta cu anumite probleme de sănătate, mai grave sau mai puțin grave, însă care ți-ar putea perturba activitatea de mămică.

Iată mai jos 3 probleme de sănătate cu care te poți confrunta după naștere:

1. Aceste pietre la bilă – iată un prim lucru pe care poate că îl știai sau poate că nu îl cunoșteai. Se spune că femeile sunt mai predispuse de până la două ori mai mult decât bărbații, iar uneori aceasta afecțiune se datorează activității hormonale ovariene destul de intense. De aceea, atât femeile însărcinate, cât și cele care au născut destul de recent sunt mai predispuse să dezvolte astfel de probleme medicale. Sedentarismul, stresul și oboseala, dar și mesele neregulate ori o greutate mai mare sunt alte cauze care ar determina apariția pietrelor la bile ce se manifestă cu durere destul de intensă, greață și vărsături, febră, inapetență, dar și balonare sau icter. Dacă știi că suferi de astfel de pietre la colecist mai demult și nu prezintă simptome, ar fi bine să le nu le „deranjezi”, însă atunci când apare durerea atunci ai putea să te adresezi unor specialiști în chirurgie, intervenția de acest fel scăpându-te de această problemă deloc plăcută.

2. Greutate crescută – vrei sau nu vrei, greutatea după naștere este destul de mare, comparativ cu silueta avută înainte de a rămâne însărcinată. Acest lucru s-ar putea să devină o problemă destul de gravă pentru tine. Pe de o parte, o greutate prea mare cu care vei rămâne după naștere îți va putea aduce numeroase probleme de sănătate, iar pe de altă parte s-ar putea să te confrunți cu o lipsă de încredere în tine și cu o teamă că nu te vor mai privi la fel de bine toți cei apropiați. Ar trebuie să ții o dietă, să faci multă mișcare și mai ales să mănânci la ore fixe și deloc între mese. În plus, centrele de remodelare corporală s-ar putea să te ajute să scapi de aceste kilograme suplimentare.

3. Mastita – aceasta este una dintre cele mai grave afecțiuni ale sânilor. Dacă alăptezi și dacă nu golești de fiecare dată sânul ori atunci când vrei să îți înțărci bebelușul mult prea devreme, s-ar putea să te confrunți cu apariția mastitei. Aceasta vă poate afecta destul de mult, poate influența starea de sănătate și în plus, ar putea afecta sănătatea sânilor. De aceea, este bine să fii foarte prudentă și chiar și atunci când bebelușul nu mănâncă încă tot ar fi bine să folosești pompa de mult electrică sau manuală pentru extragerea laptelui rămas. Atunci când simți că sânii te dor în mod constant, este bine să consulți și un medic care îți va evalua starea de sănătate și îți va oferi cele mai bune sfaturi pentru a scăpa de astfel de probleme medicale.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*