PRODUSE PENTRU ALĂPTAT

Alăptarea înseamnă  momente unice, minunate, pe care mama şi copilul şi le oferă unul altuia. Pe lângă bebeneficiile nutritive  extraordinare de care se bucură bebeluşul hrănit cu lapte matern, alăptarea îi asigură celui mic un punct esenţial de pornire. El primeşte astfel dragoste, echilibru, căldură şi putere, toate ajutându-l să se dezvolte armonios, atât fizic, cât şi psihic.

produse pentru alaptare

Alăptarea copilului  este extrem de importantă, beneficiile acestui proces fiind  majore şi recunoscute de către lumea medicală.

Pentru ca acest proces să se poată realiza corect şi pentru a intra cât mai repede pe un făgaş normal şi benefic atât pentru mamă, cât şi pentru copil, se  poate apela cu încredere la o serie de produse pentru alăptat, scopul acestora fiind acela de a uşura şi de a ajuta alăptarea, de a sprijini această minunată etapă.

Laptele matern este un compus unic de grăsimi, zaharuri, minerale, proteine, vitamine şi enzime, adaptate nevoilor celui mic pentru dezvoltarea creierului şi a trupului. Laptele matern asigură toată hrana de care are  nevoie micuţul în primele luni de viaţă, este sterilizat, la temperatura optimă şi întotdeauna la îndemână.

Un copil alăptat  se va bucura de o bună dezvoltare, va prezenta o probabilitate mai mică de a dezvolta boli precum otite, dereglări digestive, infecţii respiratorii, diabet sau  alergiile.

Alăptarea îl ajută pe micuţ să-şi dezvolte muşchii faciali, oasele şi micşorează deficitul de vitamina A. Colostrul este primul lapte pe care îl oferă mama micuţului şi asigură acestuia hrana perfectă de început, conferindu-i imunitate împotriva bacteriilor şi virusurilor, având rol laxativ care  ajută la stabilizarea activităţii digestive şi reducând şansele apariţiei unui icter prelungit.

Alăptatul prezintă o serie de beneficii şi pentru mamă, nu doar pentru micuţ. În primul rând prin producerea laptelui se grăbeşte procesul de ardere al caloriilor, mama revenind foarte uşor la forma iniţială.

Hormonul prolactina are efect de relaxare. Prin alăptarea celui mic, mama se va simţi foarte bine, liniştită şi relaxată, reechilibrându-se foarte bine starea emoţională. Femeile care alăptează reduc considerabil riscul de apariţie al cancerului mamar şi ovarian.

Odată depăşită perioada de început, imediat ce alăptatul va deveni o plăcere atât pentru mamă, cât şi pentru bebeluş, parte din  beneficiile acestui proces va putea fi sesizată cu uşurinţă prin starea de bine a micuţului, prin dezvoltarea firească şi echilibrul care se instalează  între cei doi.

Prin alăptare, prin apropierea unică realizată între mamă şi copil, se asigură celui mic siguranţa emoţională, deschizându-i-se astfel  toate căile spre o dezvoltare armonioasă, echilibrată şi normală, din punct de vedere psihologic.

Deşi alăptarea la sân este una dintre cele mai vechi experienţe naturale, pentru o tânără mamă aflată la prima naştere, aceasta poate fi iniţial destul de dificilă. Alăptarea micuţului trebuie să înceapă cât mai repede în raport cu momentul naşterii, trebuie să se desfăşoare după anumite reguli fizice şi morale şi ar trebuie realizată iniţial sub îndrumarea unei persoane avizate, medic, asisitentă sau chiar mama, prietena  sau sora care au traversat aceste perioade şi pot da sfaturi corecte, concrete  şi folositoare.

Alăptarea bebeluşului  trebuie să decurgă firesc, fără tensiune şi dureri. Însă orice început este greu, şi pentru o tânără mamă începutul perioadei de alăptare poate fi destul de dificil.

Pentru fiecare problemă cu care mama s-ar putea confrunta atunci când alăptează, există produse  pentru alăptare care îi vin în ajutor, asigurându-se astfel o alăptare firească, acceptată cu uşurinţă de cel mic, fără durere şi fără disconfort.

Printre cel mai des folosite produse pentru alăptat, se pot enumera pernele special destinate alăptării, cremele şi unguentele necesare pentru hidratarea mameloanelor, pompiţele de sâni, hainele pentru alăptat, mameloanele  de silicon, tampoanele sterile pentru sâni sau colierul pentru alăptat.

Perna pentru alăptat este unul dintre cele mai importate şi folositoare produse destinate unei alăptări uşoare şi plăcute.

Poziţia în timpul alăptării este esenţială pentru mamă şi copil. Dacă nu se adopta cea mai bună postură, atunci apar durerile de spate la mamă, iar micuţul nu va suge corect, generând astfel probleme la nivelul sânilor. Astfel, rolul unei perne pentru alăptat devine extrem de important,  ajutând-o pe mamă să găsescă poziţia cea mai confortabilă şi asigurând  micuţului un supt corect.

Modelele de perne pentru alăptat puse la dispoziţie de magazinele de specialitate sunt extrem de variate. Mari, mici, simple, duble, colorate, pentru călătorii, acestea  prezintă avantajul  de a fi multifuncţionale, folosindu-se mult timp, şi după ce micuţul creşte. Acestea sunt produse din materiale de calitate, antialergice, pot fi spălate şi întreţinute uşor.

Crema pentru hidratarea mameloanelor face parte din categoria produse pentru alăptat, extrem de apreciate şi căutate de proaspetele mămici, fiind cea mai sigură cale de a elimina durerea şi disconfortul major care se pot instala la nivelul mameloanelor, atunci când alăptarea este la început de drum.

Începutul perioadei de supt va fi grea pentru amândoi. Până când cel mic va învăţa cum să prindă mamelonul corect şi până când sânii mamei se vor învăţa cu alăptatul, pot apărea  probleme. Sânii vor suferi răni, o uscare excesivă a pielii, crăpături şi se vor instala  disconfortul şi durerea. Pentru a atenua aceste neplăceri şi pentru a grăbi vindecarea, se va apela la cremele special destinate acestui palier, recomandate de către  medic şi care nu prezintă niciun pericol pentru micuţi. Se vor aplica pe mameloanele care vor fi  protejate ulterior cu tampoane  sterile de alăptat. Astfel pielea se va hidrata şi se va diminua riscul apariţiei rănilor, iar rănile deja existente se vor vindeca, limitându-se durerea resimţită de mamă, durere care poate fi cauza unei alăptări incorecte, sau chiar a renunţării la alăptat pentru un timp.

Acest produs pentru alăptat poate fi aplicat încă din timpul sarcinii, pe perioada ultimelor două luni, pregătindu-se astfel pielea pentru momentul în care cel mic va începe să sugă. Pielea fiind astfel tratată, va suporta mult mai uşor transformările la care va fi supusă odată cu începerea procesului de alăptare.

Tot pentru protejarea mameloanelor sau pentru a veni în întâmpinarea mămicilor care se confruntă cu probleme la nivelul sânilor, cum ar fi un mamelon ombilicat sau mult prea mic, între produsele de alăptat se află şi mameloanele de silicon. Aceste produse sunt extrem de utile atunci când se urmăreşte o alăptare corectă. Un mamelon de silicon poate avea rolul de a modela mamelonul natural, asigurând  astfel o alăptare normală, dar şi rolul de a proteja un mamelon  natural rănit de începerea alăptării.

Tot în gama acestora, intră şi tampoanele sterile pentru sâni. Este un produs pentru alăptare, obligatoriu. Prin folosirea acestor tampoane sterile şi a sutienelor pentru alăptare, se asigură o igienă permanentă a sânilor, se colectează surplusul de lapte care se elimină între alăptări, se protejează mameloanele rănite şi se grăbeşte vindecarea acestora.

Tamponul pentru sâni se va schimba ori de câte ori este nevoie, indiferent cât de multe se vor consuma.

Alăptarea presupune şi riscul apariţie câtorva afecţiuni la nivelul sânilor, generate de dezechilibrul dintre nevoile bebeluşului şi cantitatea de lapte produsă de sâni. Un sân negolit corect poate suferi de mastită sau i se pot înfunda canalele. Mama poate înlătura riscul instalării acestor neplăcute episoade, scoţând surplusul de lapte, până când se va stabili  un echilibru între suptul micuţului şi cantitatea de lapte matern. Această  operaţie se va efectua mai uşor dacă mama va apela din nou la gama de produse pentru alăptat, de data aceasta fiind foarte folositoare,  pompiţa de sâni. Gama de pompiţe de sâni este foarte extinsă, existând modele manuale şi  electrice, simple sau cu accesorii specifice hrănirii celui mic. O  tânără mamă va alege modelul care consideră că o va ajuta cel mai mult, orice variantă ar alege, reprezentând o modalitate  sigură şi extrem de utilă în a rezolva problema laptelui în exces sau cea a unui bebeluş mai  leneş, care suge greu la început.

O alăptare corectă presupune spălatul sânilor, găsirea celei mai bune poziţii, punerea copilului corect la sân, atenţia mărită asupra suptului, toate reprezentând  un efort foarte mare pentru o mamă abia pornită pe acest drum. Pentru a-şi uşura puţin efortul, hăinuţele pentru alăptat îi vin în ajutor. În gama acestor produse pentru alăptat se încadrează sutienele, cămăşile şi pijamalele pentru supt, care  sunt extrem de utile, asigurând mamei mai puţin efort în  pregătirea şi efectuarea suptului. Hainele pentru alăptat sunt ideale pe toată perioada de alăptare, asigurând confort pe timpul suptului, atât mamei, cât şi copilului şi protejând foarte bine sânii.

Printre aceste produse pentru alăptat, există şi variante destinate micuţului, având rolul de a facilita o alăptare corectă.

Colierul pentru alăptat  reprezintă o metodă prin care cel mic este distras de la somn, atunci când suge. Cum majoritatea bebeluşilor au tendinţa de a adormi la sân, acest colier are rolul de a-i atrage atenţia, mama asigurându-se astfel că cel mic nu adoarme şi se hrăneşte suficient. Copilul îşi va concentra privirea pe colierul pus la gâtul mamei şi va mai amâna puţin, repriza de somnic la sân. Ulterior, aceste coliere pot fi folosite şi  ca jucării de dentiţie.

Aceste produse pentru alăptat au rolul de a facilita un proces minunat prin care micuţul este hrănit în mod natural. Însă, pentru ca rezultatele să fie cele scontate, produsele trebuie să fie procurate din magazinele de specialitate, să deţină date şi informaţii care atestă faptul că sunt  fabricate pe baza tuturor standardelor de siguranţă şi calitate impuse de legislaţie şi să fie folosite conform indicaţiilor de pe prospecte.

Laptele de mamă din biberon

Aveţi nevoie de biberon şi dacă nu hrăniţi copilul cu lapte praf. Un biberon este folositor şi în cazul hrănirii la sân, dacă doriţi să mergeţi la cinema, cumpărături sau dacă v-aţi întors la serviciu sau studii. Extrageţi laptele din sân cu ajutorul pompei Canpol babies direct în biberon; tăticul […] mai mult »

Cănițele de apă – educație fără stres

Mămici, curaj! La început va fi greu pentru amândoi. Bebelușul va asocia sticla de apă cu biberonul de lapte și cu orele de masă.  Primele încercări de a bea dintr-o cană normal nu vor fi încurajatoare pentru că apa va ajunge direct pe hainele copilului. De aceea recomandăm să începeți […] mai mult »

Pregătirea sânilor pentru alăptare

Hrănirea unui copil pare un lucru natural și destul de simplu, dar pot exista totuși dificultăți. Pentru a minimiza riscul unor probleme viitoare, ideal este să vă pregătiți psihic și fizic utilizând câteva metode încercate și testate. Modificarea sânilor dumneavoastră în timpul sarcinii Sânii se pregătesc intens pentru hrănirea naturală […] mai mult »