5 produse necesare pe care să le ai aproape de tine atunci când bebelușul vine pe lume, necesare în alăptare

Venirea pe lume a bebelușului este cel mai frumos lucru din lume pentru părinți. Îl așteaptă cu nerăbdare vreme de nouă luni, puiul în formare fiind urmărit îndeaproape de cei doi părinți. Ca atare, nimic nu poate fi mai frumos decât momentul în care puiul de om este așezat în brațele mamei la naștere, chipul său fiind asemenea unui tablou pe care nu îl vei uita întreaga viață.

alaptareUn bebeluș are nevoie de foarte multe lucruri, iar acest lucru este de la sine cunoscut de către părinți. De la scutece de unică folosință, pompe de sân, suzetă, ba chiar și produse de îngrijire, necesare pentru băița de seară – toate aceste lucruri îți vor fi de mare folos. Și nu putem să uităm nici de cărucior, scaun auto sau de pătuțul în care va petrece luni bune, petrecând aici cele mai plăcute clipe.

Iată mai jos 5 produse necesare pe care să le ai aproape de tine atunci când bebelușul vine pe lume, necesare în alăptare:

1. Pompă de sân electrică, precum este aceasta este foarte utilă mai ales în primele luni de alăptare, bebelușul neavând putere să mănânce tot laptele mamei sale. De aceea, pentru a preveni apariția mastitei este necesar ca mama să învețe să extragă tot laptele, din ambii sâni, astfel încât să nu se infecteze. Pompa de sân electrică se folosește foarte ușor și beneficiază și de recipiente sigure în care să fie păstrat laptele matern, putând a fi oferit laptele chiar și mai târziu. Atunci când mama este plecată poate să apeleze la o astfel de soluție.

2. Suzete, pe care le puteți regăsi aici, sunt foarte utile pentru calmarea bebelușului. Le poți folosi fie în perioada în care bebelușul are colici, când nu dorește să doarmă sau atunci când nu poate să doarmă decât cu sânul mamei în guriță. Acestea pot fi o soluție eficientă chiar și atunci când mama este plecată pentru câteva momente din preajma bebelușului. Trebuie să alegeți un produs sigur, care să nu afecteze forma dinților bebelușului.

3. Scaun de alăptare – pentru a beneficia de o poziție mai comodă în timpul alăptatului mama ar putea avea nevoie de un fotoliu de alăptat, acesta fiind extrem de comod atât pentru ea, cât și pentru bebeluș. Mama se va putea așeza comod, se va putea legăna și își va putea susține picioarele puțin mai la înălțime. Nu ezita să achiziționezi un astfel de produs, fiind extrem de eficient pentru această perioadă.

4. Tampoane pentru sâni – în prima perioadă de după naștere mama va trebui să folosească tampoane pentru sâni, astfel încât să nu păteze îmbrăcămintea. Este bine de știut că secreția de lapte matern este foarte mare în această perioadă, iar bebelușul nu va putea consuma întreaga cantitate. De aceea, folosirea tampoanelor de sân este folositoare în alăptare. Nu uita nici de sutiene speciale pentru alăptat, acestea putând susține mult mai bine sânii mamei, prevenind apariția problemelor.

5. Ceai pentru stimularea lactației – în cazul în care nu beneficiezi de o cantitate mare de lapte matern și ai impresia că bebelușul nu se satură este indicat să ceri sfatul medicului și să consumi ceai pentru stimularea lactației, fiind benefic pentru acest lucru.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*