Accesorii pentru biberoane

Tetinele.  Există pe piaţă o selecţie atât de mare de tetine pentru biberoane încât merită să analizaţi atent oferta. Alegerea tetinei potrivite este de cele mai multe ori punctul cheie pentru o hrănire ideală.

  •  materialul

Luând în considerare materialul, există 2 tipuri de tetine:

Tetinele din latex, având o culoare galben-maronie şi o aromă discretă de latex. Cea mai de preţ calitate a acestora este durabilitatea în timp şi rezistenţa împotriva muşcăturilor. Dezavantajul este că se închid la culoare când sunt expuse la lumină şi de aceea trebuie schimbate frecvent, de preferat la câteva săptămâni.

Tetinele din silicon sunt transparente, fără gust sau miros. Acestea sunt mai puţin rezistente la muşcături decât cele din latex dar asupra lor razele solare nu au acelaşi impact ca în cazul celor din latex. Cea mai importantă trăsătură a acestora este că nu schimbă gustul mâncării.

În cazul în care combinaţi hrănirea naturală (la sân) cu cea din biberon, ar trebui să alegeţi tetina din silicon silicon  – acest lucru reduce riscul respingerii biberonului de către cel mic.

De asemenea, acordaţi atenţie formei tetinei.

  • forma

Dacă luăm în considerare forma, putem distinge 3 tipuri de tetine:

  1. Ortodontică
  2. Rotundă (în formă de cireaşă) 
  3. Anti-colici pentru biberoanele tip Balloon,  având o formă ce imită perfect sânul femeii şi care se mişcă în timpul hrănirii în concordanţă cu ritmul de sugere al copilului. Acestă tetină este recomandată mai ales dacă doriţi să combinaţi hrănirea naturală cu cea din biberon. Este singura tetină recomandată de Institutul Mother&Child din Polonia.
  • Intensitatea de curgere

O importantă trăsătură a tetinelor este intensitatea de curgere a lichidului. În cazul tetinelor Canpol babies, această intensitate este reglată de mărimea şi forma găurii tetinei; în cazul altor tetine intensitatea este reglată de numărul găurilor din aceasta.

Veţi avea nevoie de o tetină pentru apă, alta pentru lapte şi încă una pentru supe şi terci (mâncăruri consistente). Luaţi în considerare vârsta şi apetitul copilului! O alegere corectă garantează că bebeluşul va mânca cât trebuie şi în cel mai sigur mod.

În magazine, veţi găsi tetine din latex şi din silicon cu 6 niveluri ale intensităţii de curgere marcate prin numere de la 0 la 5.

Vă prezentăm carecteristici ale fiecărei tetine:

O – MINI – tetina cu cea mai lentă curgere, creată special pentru suc sau ceai sau  pentru bebeluşi mai mici de 6 luni. Reţineţi că băuturile adiţionale se dau numai bebeluşilor hrăniţi cu mixtură din lapte. Cei hrăniţi la sân nu au nevoie de alte lichide în afara laptelui de mamă.

1 – CURGERE LENTĂ – o tetină creată special pentru a fi folosită la prima hrănire cu biberonul, destinată copiilor mai mici de 6 luni. Această tetină poate fi folosită şi pentru ceai sau suc diluat la copii de peste 6 luni.

 2 – CURGERE MEDIE – o tetină destinată hrănirii copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 1 an sau pentru a administra ceai celor mai mari de 1 an. Este bine de ştiut că la această vârstă copilul poate să bea ceai sau suc şi din căniţele antrenament cu duză specială.

 3 – CURGERE RAPIDĂ – o tetină potrivită hrănirii copiilor cu vârste de peste 12 luni cărora le place încă să bea lapte cu biberonul. De reţinut este că nu recomandăm folosirea acestei tetine pentru mâncăruri consistente (gaura este prea mică).

4 – ÎN FORMĂ DE CRUCE – o tetină ideală pentru mâncăruri groase, consistente, precum terci sau supe.

5 – CURGERE VARIABILĂ –  o tetină creată special pentru bebeluşii cu vârste de peste 3 luni. Situând tetina într-o poziţie anume, opus nasului bebeluşului, puteţi genera diferite niveluri de curgere: lent, mediu sau rapid.

Important:

Când alegeţi tetina, asiguraţi-vă că are valve ce scot aerul din interior şi care reglează pătrunderea acestuia în tetină în timpul hrănirii, prevenind distrugerea tetinei. Veţi găsi pe piaţă tetine variate cu valve de aer diferite. Cele de eliminare a aerului se găsesc la baza tetinei sau pe părţile laterale. Folosiţi-vă întotdeauna de valvele de aer realizate de către producător. Nu lărgiţi niciodată gaura tetinei – o puteţi distruge şi provoca înecarea copilului.

Alegând dintre tetinele originale Canpol babies puteţi fi siguri că aţi cumpărat o tetină de calitate superioară prevăzută cu valve de aer.

Important: toate tetinele Canpol babies reduc riscul apariţiei colicilor.

Accesorii adiţionale

Înainte să începeţi hrănirea bebeluşului cu biberonul, nu achiziţionaţi numai biberoanele şi tetinele ci şi toate accesoriile care facilitează hrănirea şi care deservesc la curăţarea tuturor produselor.

Recipientul din silicon pentru depozitarea hranei/laptelui poate fi de mare ajutor. Acesta se potriveşte Pompelor de sân Canpol babies şi permite pomparea laptelui din sân direct în recipient. Laptele sau mâncarea depozitate în recipientul din silicon pot fi păstrate în frigider sau în congelator. Când doriţi să dezgheţaţi hrana, nu trebuie decât să introduceţi recipientul în Încălzitorul pentru hrană Premium iar când a atins temperatura optimă, puţeţi hrăni copilul. Folosind acest recipient, economisiţi timp şi asiguraţi sterilitatea mâncării (nu trebuie să o turnaţi din biberon în recipient sau viceversa).

Periile de curăţare a tetinei sunt de asemenea folositoare. Există o varietate de mărimi şi forme disponibile pe piaţă. Acestea pot fi alese cu uşurinţă pentru a se potrivi biberonului doar luând în considerare forma şi mărimea. Periile din plastic sunt cele mai dure. Puteţi achiziţiona şi seturi ce conţin perie pentru biberon şi perie pentru tetină.

Sterilizarea

După ce aţi ales biberonul şi tetina (înainte de prima folosire) ambele trebuie dezinfectate. Desfaceţi setul, spălaţi toate elementele acestuia în apă cu detergent, clătiţi temeinic iar apoi fierbeţi în apă cca. 3-5 minute. O altă variantă ar fi folosirea unui Sterilizator cu aburi (extrem de practic) sau folosirea unui biberon cu auto-sterilizare, parte integrantă a Sistemului Integral de hrănire Balloon (dacă aveţi cuptor cu microunde).

Sterilizarea este necesară deoarece toate bacteriile şi microbii sunt distruşi numai la temperaturi de peste 100ºC.

Graţie unei bune sterilizări veţi evita contaminarea hranei cu orice tip de germeni.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*