Alăptarea va fi mai ușoară cu un fotoliu special

Pe perioada sarcinii, toate mamele și-au imaginat acel moment special când își vor strange la piept copilul și-l vor alăpta. Realitatea însă, a contrazis de multe ori imaginea idilică pe care femeile și-au construit-o, referitor la alăptare. În special în cazul femeilor care au născut prin operație de cezariană, alăptarea se dovedește ceva mai anevoioasă, deoarece alăptarea se instalează mai greu. Recuperarea după operație este destul de anevoioasă, mama resimțind dureri, și de aceea este greu să se găsească o poziție comodă pentru alăptare.

Acesta este unul dintre motivele pentru care acest process se desfășoară cu dificultate. De aceea, dacă doriți să nu renunțați la alăptare, vă oferim noi o soluție care o să vă ajute, cel puțin în găsirea unei poziții confortabile. Apelând la un fotoliu pentru alăptat, veți fi cu mult mai relaxată, ceea ce se va transmite imediat în tot corpul dumneavoastră, iar alăptarea va deveni mult mai ușoară.

Care este cel mai bun fotoliu pentru alăptat?

Pe piață sunt destule modele, dar dacă vă doriți într-adevăr vârful de lance al acestui gen de produse, atunci vă recomandăm să apelați la fotoliul pentru alăptat Tutti Bambini. Producătorii acestuia l-au dotat cu un mecanism inovativ de balansare, precum și perne special concepute astfel încât proaspăta mămică să aibă parte de o relaxare completă.  Această piesă de mobilier a fost gândită special pentru ca alăptarea să fie mult mai facilă, iar mecanismul de balansare al acestuia este un mare plus.

Fotoliul pentru alăptat Tutti Bambini oferă utilizatoarelor posibilitatea de a alege dintre cele trei poziții de înclinare ale spătarului. Grație acestora veți găsi și dumneavoastră, cu siguranță, o poziție comodă pentru a alăpta, sau doar pentru a încerca să-l calmați pe cel mic atunci când plânge neconsolat din cauza durerilor de burtică provocate de colici. Mama va avea parte și de un suport lombar perfect, iar spatele nu vă va durea deloc, chiar dacă încă vă mai resimțiți după naștere, iar greutatea bebelușului v-ar putea crea vreun disconfort în zona operației, de exemplu.

De asemenea, spuneam ceva mai sus că fotoliul pentru alăptat Tutti Bambini este prevăzut și cu perne. Producătorii dau asigurări că acestea sunt dense și oferă un suport bun. În plus, acest fotoliu este prevăzut cu un suport pentru picioare, tot pentru a facilita alăptarea, dar a asigura și o circulație bună. La rândul lui, suportul pentru picioare este prevăzut cu un mecanism de balansare, iar dacă achiziționarea fotoliului s-a făcut încă din timpul sarcinii (cum este și indicat, de altfel), veți putea petrece clipe plăcute aici, visând la momentul în care vă veți ține în brațe bebelușul, iar suportul pentru picioare vă va ajuta picioarele să nu sufere din cauza retenției de apă și să se transforme în două ”buturugi”.

Caracteristicile fotoliului pentru alăptat

Despre multe dintre ele am vorbit deja în rândurile de mai sus, așa că nu le vom mai repeta, ci vă vom complete informațiile cu alte caracteristici ale fotoliulului pentru alăptat Tutti Bambini.

Nu vă gândiți că este o investiție fără viitor, și este o piesă de mobilier de care vă veți dispensa îndată ce procesul de alăptare s-a încheiat. Producătorii acestui model l-au gândit în așa fel încât el poate fi folosit chiar și după perioada alăptării s-a încheiat și de ceilalți membri ai familiei, drept fotoliu pentru relaxare. Este dat cu un lac pe bază de apă, așa că nu prezintă toxicitate, iar mișcarea lină a acestuia vă va ajuta să vă relaxați, iar cel mic să adoarmă liniștit în brațele dumneavoastră.

Poziții pentru alăptat

Am menționat în rândurile de mai sus câte ceva despre pozițiile pentru alăptat. Vom detalia un pic acum, pentru a-ți prezenta două dintre cele mai comode poziții, la care fotoliul pentru alăptat vă este de mare ajutor. 

Poziţia leagănului.

În cadrul acesteia, stai rezemată, cu spatele drept,cu o pernă pe genunchi pentru a ridica copilul la înălţimea sânului. Pentru o poziție cu atât mai confortabilă, îți poți așeza picioarele pentru suportul special al fotoliului pentru alăptat. În cadrul acestei poziții, capul celui mic va fi poziționat în încheietura cotului, cu faţa la sân, astfel încât corpul lui să ajungă de-a lungul abdomenului tău. Acesta ar trebui să fie poziționat exact ca atunci când îl legeni, de unde și numele poziției. Este o poziție destul de solicitantă în condiții obișnuite, dar cu ajutorul fotoliului pentru alăptat se dovedește una dintre cele mai bune, și nu vei simți deloc oboseala, și nici nu vei simți dureri de spate, picioare sau gât.

Poziţia leagănului încrucişat.

Seamănă foarte bine cu poziția anterioară, doar că în cazul acesteia îți vei susține copilul cu mâna opusă sânului cu care alăptezi. Mâna rămasă liberă o poţi folosi pentru a-ţi susţine sânul. Această poziție este indicată în special mamelor începătoare, fiind foarte bună pentru primele alăptări.

Pozițiile greșite în alăptare vă dau dinsconfort

Pe perioada când îl hrăniți pe cel mic la sân, este nevoie să fiți foarte relaxată și de aceea, un mare rol în acest caz îl au pozițiile de alăptat. În cazul unor poziții defectuoase, vă puteți confrunta cu dureri laceafă, în partea de sus a spatelui, senzaţia de arsură între omoplaţi; veți fi mult mai obosită și nervoasă, ceea ce vă poate duce la stări de depresie, iar din cauză că nu vă găsiți o poziție relaxantă vă veți mișca mult, ceea ce va spori starea de agitație și nervozitate a celui mic.

Alte probleme cu care vă puteți confrunta ar putea fi cele referitoare la  înfundarea canalelor (laptele curge greu), dureri în partea de jos a spatelui, în zonele unde există cicatrici (cauzate fie de o operație de cezariană, fie de tăietura de la epiziotomie) din cauza că presiunea este dirijată spre punctele sensibile. Toate aceste probleme dispar dacă alegeți fotoliul pentru alăptat Tutti Bambini.

Cumpărați-l din timp

Dacă vă gândiți să achiziționați un astfel de fotoliu pentru alăptat, nu lăsați aceasta pe ultima sută de metri. Acesta vă poate veni în ajutor și pe perioada sarcinii, reducând mult retenția de apă și senzația de picioare umflate. Aceasta în care ați ales un model prevăzut și cu suport pentru picioare. Este nevoie ca dumneavoastră să vă implicați în alegerea scaunului, de aceea vă recomandăm să vă asigurați că modelul spre care v-ați îndreptat atenția este cel mai confortabil. Cel mai mult acest fotoliu își va dovedi utilitatea în primele zile de acasă, după ce ați revenit de la maternitate, când probabil veți petrece cele mai multe ore în această piesă de mobilier. Nou-născutul și mama vor putea să fie împreună mai mult timp. De asemenea, în cazul în care micuțul suferă de colici, fotoliul pentru alăptat poate fi folosit ca o metodă de calmare a acestuia. Tot ce trebuie să faceți este să-l luați în brațe pe cel mic, iar mișcarea de balansare al fotoliului pentru alăptat va acționa imediat asupra sistemului nervos al celui mic, care se va calma și va adormi liniștit.

Precauții în folosire

Dacă vă doriți ca fotoliul pentru alăptat să aibă o durată de funcționare cât mai lungă, trebuie să aveți grijă la felul în care îl întrețineți. Aceste piese de mobilier sunt destul de sensibile la schimbările de temperatură, umiditate și lumină. Producătorii susțin că acestea ar trebui ferite de apă, temperature ambientală trebuie să fie situată între 10 și 28 de grade Celsius, iar nivelul optim de umiditate este de 50-70%. Nu plasați acest fotoliu în apropierea surselor de căldură, curățați-i tapițeria cu ajutorul aspiratorului sau a unei perii. De asemenea, pe cât posibil, nu folosiți acest fotoliu pentru a depozita ceva, aveți grijă și la limita maximă de greutate pe care acesta o poate suporta. Cel mai bine este să respectați instrucțiunile de folosință și de întreținere ale acestuia, care vin de la producători, deoarece doar procedând în acest fel veți avea o piesă de mobilier de care se pot bucura și ceilalți membri ai familiei, și care va avea o durată de viață considerabilă.

Toate mamele care au încercat un fotoliu pentru alăptare au fost de acord că așa le este cel mai confortabil în a-l hrăni, adormi, liniști, sau pur și simplu de a petrece câteva clipe minunate cu cel mic în brațe. În acest fotoliu, în brațele mamei sau ale tatălui – care vrea să-i ofere mamei câteva clipe doar pentru ea, micuțul se calmează, adoarme mai repede, se simte mult mai bine. La rândul ei, mama va remarca, plăcut surprinsă, că nu va suferi de dureri de abdomen, ceafă, spate sau picioare, dacă folosește acest fotoliu drept un accesoriu de neînlocuit în procesul de alăptare. Nu vă mai chinuiți, mai ales dacă ați suferit o operație de cezariană sau aveți o tăietură de la epiziotomie, cu găsirea acelor poziții confortabile, alegeți fotoliul pentru alăptat. Veți fi cu mult mai relaxată, iar lactația se va instala mai repede și mai bine din acest motiv. Vă veți putea bucura pe deplin de aceste momente, și chiar dacă micuțul va petrece – cel puțin la început, ore întregi la sânul dumneavoastră, nu veți simți acea stare de încordare sau de disconfort. Din contră, vă asigurăm că veți avea parte de relaxarea de care aveați atâta nevoie. Acea imagine idilică, în care mama își alăptează pruncul zâmbind, iar cel mic suge cu poftă, pe care v-ați imaginat-o pe perioada sarcinii, este mai aproape ca oricând de dumneavoastră, cu ajutorul fotoliului pentru alăptat.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*