Alegerea biberonului

Când alegeţi biberonul, trebuie să ştiţi mixtura de lapte folosită şi vârsta copilului. Diferenţele dintre biberoanele pe care le puteţi găsi în magazine sunt următoarele:

  • materialul din care au fost realizate reprezintă un motiv de îngrijorare:

Biberoanele din sticlă oferă garanţia că nu vor crăpa atunci când turnaţi apă fiartă în ele, dar, dacă sunt scăpate pe jos se vor sparge. Este uşor să le menţineţi curate şi nu absorb culorile mâncărurilor. Sunt, de asemenea, foarte rezistente în timp (de exemplu nu se zgârie uşor).

Dezaventajele biberonului din sticlă sunt greutatea lor şi faptul că laptele necesită un timp de încălzire mai lung (sticla este relativ groasă şi căldura trece mai greu prin ea).

Sfatul nostru: biberoanele din sticlă sunt perfecte dacă dumneavoastră sunteţi cel care îl ţine în mână (bebeluşul nu ţine biberonul în propriile mâini).

Biberoanele din plastic   sunt realizate dintr-un material rezistent în timp, de o înaltă calitate. Ca şi cele din sticlă, nici acestea nu crapă când sunt umplute cu apă fierbinte. Avantajele acestora sunt greutatea lor redusă şi faptul că sunt mai uşor de utilizat. Dezavantajul celor din plastic este că absorb culoarea sucurilor sau supelor.

Sfatul nostru: biberoanele din plastic sunt perfecte când copilul este cel care cel îl ţine în mână dar şi în timpul plimbărilor şi călătoriilor.

Important:

Puteţi testa cu uşurinţă calitatea plasticului din care au fost realizate biberoanele pe care le găsiţi în magazine fiind suficient să le strângeţi în mână. Dacă biberonul este moale, înseamnă că a fost creat din mai puţin material decât ar fi trebuit şi, în consecinţă, nu este de calitate. Dacă biberonul este tare, puteţi fi sigură că este de bună calitate.

Testaţi biberoanele Canpol babies – vă putem garanta că sunt de cea mai bună calitate şi nu se uzează uşor datorită multiplelor sterilizări.

–           forma

Biberoanele tradiţionale  (înguste) pot fi atât din sticlă cât şi din plastic. Sunt extrem de convenabile fiind uşor de ţinut în mână şi universale în universale în folosinţă – puteţi să le umpleţi cu lapte, suc, supă sau mâncăruri groase (consistente).

Biberoanele cu gât larg sunt realizate din plastic. Gâtul larg nu numai că permite umplerea cu uşurinţă a biberonului ci facilitează şi curăţarea acestuia. Unele dintre biberoanele cu gât larg  au nişte adâncituri în lateral care ajută la ţinerea corectă în mână în timpul hrănirii, permiţând mişcarea acestora în concordanţă cu ritmul de sugere al copilului.

Nu uitaţi că datorită discului de închidere ermetică puteţi folosi biberonul pe post de recipient ce poate fi transportat sau introdus în congelator.

Biberoane cu forme atipice  (ex. cu o gaură în mijloc) sunt realizate din plastic şi pot avea forme alungite sau pot fi mici şi „grase”. Gaura din mijloc antrenează copilul pentru a-l putea ţine singur în mână. Acest tip de biberon este recomandat copiilor cu vârste de peste 1 an şi sunt folositoare în perioada de antrenare în vederea auto-hrănirii fiind ideale câmd cel mic se află în premergător.

Biberoanele anti-colici  sunt realizate din plastic şi au o formă unică. Sunt prevăzute cu o bază ce etanşează biberonul când este întors învers şi care permite  eliminarea aerului din interior în timpul hrănirii. În consecinţă, bebeluşul nu înghite aerul iar riscul apariţiei colicilor este minimalizat. Acest model este recomandat în special copiilor care suferă de colici dar poate fi folosit şi pentru a preveni formarea acestora.

TOATE modelele enumerate mai sus sunt disponibile în oferta de produse Canpol babies de pe nichiduta.ro pentru că știm ca este mai ușor pentru mămici să cumpere online.

–           volumul

Canpol babies  vă pune la dispoziţie biberoane de următoarele volume: 80ml, 120ml, 240ml şi 300ml. Scala gradată de pe pereţii produselor informează despre capacitatea acestora, facilitează porţionarea corectă a hranei şi oferă posibilitatea de a vedea cantitatea consumată.

Sfatul nostru: când alegeţi volumul biberonului trebuie să ştiţi la ce îl veţi folosi. Dacă hrăniţi un bebeluş de 2 luni, cea mai bună alegere este biberonul de 120ml. În cazul unui copil de 1 an se recomandă turnarea terciului într-un biberon de 300ml.  Luaţi în considerare dacă gradaţia de 30ml este multiplicată deoarece acest lucru permite prepararea mixturii din lapte pentru cel mic.

Important:

Amintiţi-vă că, de la vârsta de 9 – 10 luni copilul devine din ce în ce mai independent şi mai încrezător în forţele sale şi în judecata proprie. Se întinde după biberon şi încearcă să îl prindă. În astfel de situaţii, biberoanele cu mânere sunt soluţia ideală. Mânerele sunt folositoare şi atunci când doriţi să îl agăţaţi de cărucior în timpul plimbărilor.

Nu uitaţi:

Toate biberoanele Canpol babies sunt prevăzute cu tetină, disc de închidere ermetică şi capac cu filet. Când cumpăraţi un biberon, puteţi achiziţiona şi accesorii auxiliare pe care le vom descrie mai departe.

 

 


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*