Biberonul anti-colici Haberman

Pentru că știm cît de important este confortul bebelușului și al mamei am încercat și am reușit să gasim soluția pentru una din cele mai dificile probleme ale micuților aflați la început de drum: Colicile. Cum am făcut asta? Am combinat o tehnologie brevetată cu un design modern – pentru ca hrănirea să fie o bucurie. Soluția pe care v-o prezentăm: Biberonul anti-colici Haberman.

În biberonul anti-colici Haberman, se formează o încăpere separată în interiorul tetinei care se menține plină cu lapte tot timpul hrănirii, indiferent de unghiul de înclinare al biberonului.

Datorită acestui fapt, bebelușul nu înghite aerul din sticluță în timpul hrănirii.

ESTE REVOLUȚIONAR ÎN REDUCEREA COLICILOR practice este HRĂNIRE CU O TETINĂ ÎNCHISĂ ETANȘ

Tehnologia brevetată a biberonului anti-colici HABERMAN a fost dezvoltată în Marea Britanie și implică o eliminare totală a aerului din laptele conținut în tetină – hrănirea cu o tetină închisă etanș.

Biberonul a fost proiectat și fabricat în proporție de 100% în Uniunea Europeana (Austria și Polonia), garantând controlul și cea mai înaltă calitate a produsului.

COLICILE BEBELUȘILOR

Multe mămici trebuie să facă față problemelor digestive ale copilașilor. Una dintre aceste dureroase probleme reprezintă colicile, strâns legată de alimente și declanșată de diferiți factori. Când micuții suferă, părinții suferă împreună cu ei, prin urmare este absolut necesar să recunoaștem cauza acestora, să o prevenim și să atenuăm simptomele. Dacă simptomele persistă după 16 săptămâni de viață, în ciuda unei hrăniri adecvate, trebuie consultat medicul pentru a exclude alergia alimentară sau alte cauze.

Care sunt cele mai frecvente simptome?

Colica este dureroasă și stânjenitoare pentru micuț. Copilul simte durere în burtică, își flexează corpul, își încordează mușchii, își ridică piciorușele și plânge. Acest plâns apare în cicluri, de obicei după‑amiază sau seara și poate dura până la câteva ore.

Care sunt cauzele cele mai comune?

  • Imaturitatea și funcționarea necorespunzătoare a sistemului digestiv, ceea ce face dificilă digestia (colica apare de obicei între 2 și 16 săptămâni de viață, după care dispare);
  • O hrănire necorespunzatoare în timpul căreia micuțul înghite aer din biberon împreună cu laptele;
  • Supraalimentarea / îndoparea copilului;
  • Intoleranța la lactoză sau alte alergii.

Cum prevenim colicile și cum ameliorăm simptomele?

  1. Metoda de hrănire

Delicat și cu iubire

Când doriți să hrăniți bebelușul, ar trebui să fiți calmă deoarece micuțul simte emoțiile mai bine decât oricine. Dacă sunteți nervoasă sau agitată, îi veți transmite starea. Nu hrăniți copilașul dacă plânge sau țipă – căile respiratorii sunt neprotejate și alimentele pot intra în laringe în loc de esofag, crescând riscul înecării. În astfel de situații încercați mai întâi să calmați copilul îmbrățișându-l. Bebelușii au nevoie de foarte multă iubire și sensibilitate iar apropierea părintelui îi va calma și oferi sentimentul de siguranță.

În siguranță

Din majoritatea tetinelor, în ciuda faptului că sunt create pentru a imita perfect mamelonul mamei, laptele curge datorită gravitației, indiferent dacă cel mic suge din acestea sau nu. Prin urmare, în hrănirea cu biberonul, evitați așezarea copilului în poziție înclinată deoarece se poate îneca. Pentru a reduce acest risc, alegeți tetine din care lichidul nu curge independent, ci numai când micuțul suge. Această alegere susține și alternarea hrănirii la sân cu cea din biberon deoarece astfel de tetine nu lenevesc bebelușul. Poziția corectă a biberonului în timpul hrănirii este aceea în care capul copilului este ținut puțin mai sus decât trunchiul. Această poziție trebuie să redea pe cât posibil poziția naturală de hrănire la sân, mai ales dacă cel mic este alimentat folosind ambele metode de hrănire. Niciodată nu așezați bebelușul pe spate pentru a-l hrăni! Poziția pe o parte  sau pe burtă este mai sigură – dacă bebelușul scuipă în sus, nu se va îneca.

Prevenirea colicilor

Este foarte important ca micuțul să nu înghită aer în mod inutil în timp ce se hrănește. Aceasta este cea mai frecventă cauză a problemelor de genul colicilor, balonare și scuiparea hranei. Pentru evitarea lor, bebelușul trebuie așezat corespunzător la sân sau biberon. Pentru hrănirea cu biberonul, trebuie să alegeți o tetină cu un sistem eficient de ventilare.

Când oferiți biberonul copilului, introduceți tetina în guriță astfel încât sticluța să formeze unghi drept cu fața micuțului. Copilul nu trebuie să aibă toată tetina în guriță ci doar partea mai lungă, în timp ce buzele se odihnesc de partea mai largă a acesteia. Daca folosiți tetine anti-colici standard, asigurați-vă că tetina este continuu plină cu lapte pe tot parcursul alimentației, pentru a reduce posibilitatea ca bebelușul să înghită aer sau folosiți biberoane ale căror tetine rămân pline indiferent dacă unghiul de înclinare se schimbă.

  1. Dieta mamei

Dacă alăptați, nu uitați să adoptați o dietă adecvată: evitați prăjelile și alimentele care provoacă balonare cum ar fi prunele, cireșele, varza, mazărea etc. Este indicat să consultați un medic și să adoptați o dietă prin care să eliminați alimentele contraindicate.

  1. Masaj și comprese

Pentru a ameliora starea de disconfort a copilului, puteți efectua un masaj anti-colici, dar nu înainte de sfârșitul primei luni de viață când ombilicul este vindecat. Dacă micuțul suferă adesea de colici, se masează regulat burtica de câteva ori pe zi (o dată nu este suficient), de preferință aproximativ 30 de minute după hrănire sau în timpul schimbării scutecului și NU atunci când deja plânge și devine iritat – pentru a nu înrăutăți situația. Compresele calde pe partea inferioară a burticii pot fi, de asemenea, de ajutor.

CONTROL LIN al DEBITULUI  ideal pentru bebeluși cu vârste cuprinse între 0 și 6 luni.

Debitul de lapte din tetină poate fi ajustat prin rotirea biberonului spre stânga sau spre dreapta. Acest lucru permite ajustarea cantității de lapte la nevoile individuale ale copilului.

Hrana nu curge din tetină datorită gravitației este necesară aspirarea laptelui din tetină (supt activ), aidoma hrănirii la sănul mamei

Laptele nu curge din tetină sub influența gravitației, ceea ce reduce riscul înecării și sprijină alternarea hrănirii la sân cu cea din biberon.

UȘOR DE ASAMBLAT

– Răspuns la nevoile mămicilor

Biberonul a fost conceput pentru a atenua disconfortul cauzat de colici dar și pentru a satisface nevoile mămicilor în căutare de un biberon intuitiv, igienic, ușor de spălat și rapid de asamblat.

 


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*