Cănițele de apă – educație fără stres

Mămici, curaj! La început va fi greu pentru amândoi. Bebelușul va asocia sticla de apă cu biberonul de lapte și cu orele de masă.  Primele încercări de a bea dintr-o cană normal nu vor fi încurajatoare pentru că apa va ajunge direct pe hainele copilului. De aceea recomandăm să începeți cu o căniță de antrenament  Canpol babies (se poate schimba tetina clasică cu o duză moale care nu irită gingiile sensibile ale sugarului).  Următorul pas este folosirea unei cănițe anti-vărsare sau, în funcție de îndemănarea și interesul copilului , o căniță sport cu pai care poate fi schimbat de câte ori este nevoie deoarece copii au tendința să roadă tot ce prind . Puteți continua cu paharul cu pai și apoi cana  Canpol babies.

Acești pași vă vor ajuta copilul să treacă de la biberon la o cană normală și să bea ca un adult, fără să verse. E bine să începeți cu o căniță ce poate fi manevrată cu ușurință de către cel mic, să aibă o bază stabilă.  Cel mai probabil copilul  se va mai îneca pentru că nu ştie cât de tare să tragă prin duză sau pai, dar cu răbdare și încurajare, cu siguranță, va reuși!

Când este cel mai bine să începem antrenamentul?

Puteți începe să exersați băutul apei încă de la vârsta de 6 luni sau când bebelușul stă bine în scăunelul de masă. E bine ca la început apa să fie servită și în timpul mesei urmând ca antrenamentul să fie extins și între mese. Recomandăm să începeți antrenamentul cu cănițe mici pe care copilul să le poată ridica și utiliza singur, urmând ca în timp să achiziționați cănițe cu volum mai mare.

La vârsta de 8 luni copii deja își doresc independența și majoritatea reuşesc să își țină singuri cănița și să soarbă prin pai. Cănițele sport sunt un mare ajutor pentru mămici și sunt distractive și antrenante pentru pitici. Pentru plimbările în parc există varianta de pahar care are și un ham (se pot atașa de cărucior),  sunt ușor de folosit

Sfatul nostru este să nu forțați copilul sau să îl grăbiți! Este oricum stresant pentru toddler să învețe atâtea lucruri noi în fiecare zi! Cu siguranță vă veți da seama când e nevoie să treceți la următoarea etapă.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*