Cum alegem biberonul? Care e cel mai bun material?

Biberoanele din sticlă oferă garanţia că nu vor crăpa atunci când turnaţi apă fiartă în ele, dar, dacă sunt scăpate pe jos se vor sparge. Sunt foarte rezistente în timp (de exemplu nu se zgârie uşor) și nu se colorează de la mâncare.

Dezaventajele: sunt greutatea lor şi faptul că laptele necesită un timp de încălzire mai lung.

Sfatul nostru: biberoanele din sticlă sunt perfecte dacă dumneavoastră sunteţi cel care îl ţine în mână (bebeluşul nu ţine biberonul în propriile mâini).

Biberoanele din plastic sunt realizate dintr-un material rezistent în timp, de o înaltă calitate. Ca şi cele din sticlă, nici acestea nu crapă când sunt umplute cu apă fierbinte. Avantajele acestora sunt greutatea lor redusă şi faptul că sunt mai uşor de utilizat. Dezavantajul celor din plastic este că absorb culoarea sucurilor sau supelor.

Sfatul nostru: biberoanele din plastic sunt perfecte când copilul este cel care cel îl ţine în mână dar şi în timpul plimbărilor şi călătoriilor.

Biberoanele din Tritan, un material nou și inovator este asemănător sticlei și nu are substanțe nocive în compoziție. Nu conține BPA (bisphenol A) și nici alți bisphenoli ca de exemplu BPS. Este un plastic rezistent la impact. Au o durată de folosire îndelungată.

 


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*