Cum să încălziţi laptele natural (de mamă)?

Dacă ţineţi laptele în frigider:

  • Puneţi sticluţa cu lapte în încălzitorul pentru mâncare Canpol babies care încălzeşte mâncarea până la temperatura reglată înainte (37 grade este cea mai recomandată temperatură); încălzitorul porneşte şi se opreşte mereu datorită funcţiilor termostatice şi menţine mâncarea la temperatura optimă pentru mult timp, putând astfel să hrăniţi copilul când doriţi fără a depune alte eforturi;
  • altă alternativă este să puneţi sticluţa într-un vas cu apă caldă şi să-l încălziţi treptat până la 37 grade.

Dacă laptele este congelat:

  • Scoateţi laptele din congelator;
  • Puneţi sticluţa cu lapte la în frigider (ex: pe timpul nopţii) apoi încălziţi mâncarea în încălzitorul pentru mâncare Canpol babies  sau  într-un vas cu apă caldă. Astfel de lapte nu poate fi ţinut congelat mai mult de 24 ore, cu atât mai puţin să hrăniţi copilul după acest interval de timp.

IMPORTANT!

  • Nu încălziţi laptele niciodată în cuptorul cu microunde –  nu asigură încălzirea uniformă a lichidului şi puteţi frige gura copilului fără intenţie. Microundele schimbă de asemenea structura internă a laptelui şi reduce valorile nutritive  ale acestuia.
  • Nu permiteţi niciodată fierberea laptelui muls (la fel şi în cazul celui îngheţat sau răcit) – temperatura ridicată omoară caracteristicile de imunitate ale laptelui de mamă, de care copilul are atâta nevoie;
  • Nu congelaţi niciodată din nou laptele care a fost deja congelat şi nu amestecaţi laptele decongelat cu laptele proaspăt.

Cum să conservaţi şi să depozitaţi hrana?

Există mai multe posibilităţi dintre care puteţi alege pentru stocarea hranei copilului. Puteţi folosi:  pungile de stocare Canpol babies, (amintiţi-vă întotdeauna să scrieţi data pe pungă cu lapte pe care intenţionaţi să o băgaţi în frigider sau în congelator).

 Puteţi de asemenea folosi recipiente din silicon, create special pentru depozitarea hranei. Acestea se potrivesc Pompei de sân Canpol babies, care permite să pompaţi laptele din sân direct în recipient.

Laptele sau mâncarea din recipientul de silicon pot fi depozitate în frigider sau în congelator. Când doriţi să dezgheţaţi, trebuie doar să introduceţi recipientul în încălzitorul universal Premium şi când este destul de cald, vă puteţi hrăni copilul.

Folosind această metodă, economisiţi timp şi asiguraţi sterilitatea hranei (nu este nevoie să turnaţi din recipient în biberon şi din biberon în recipient pentru a încălzii laptele). Datorită siliconului din care a fost creat, recipientul este uşor de ţinut în mână şi incasabil, oferindu-i copilului şi mai multă siguranţă. Au fost create special pentru a fi folosite în mai multe scopuri.

Laptele extras din sân poate fi păstrat până la 12 ore în frigider, iar în congelator (-18 º,-20 º) poate fi păstrat până la 6 luni. Laptele decongelat trebuie dat copilului în cel mult 24 de ore. Nu re-congelaţi hrana!

*recipientul din silicon pentru mâncare sau lapte poate fi folosit ca biberon numai pentru hrănirea copiilor cu vârsta de peste 1 an.

Dragă Tăticule,

Dacă tu eşti cel care încearcă să hrănească copilul cu laptele pompat de la mamă s-ar putea întâmpla ca bebeluşul să refuze la primele tentative. Mirosul propriu al mamei este stimulul de bază care indică imediat ora mesei, ea fiind prima care a hrănit copilul. Nesimţind acest miros s-ar putea crea nelinişte şi disconfort în starea bebeluşului. Dar dragostea dumneavoastră, căldura şi devotamentul care ar trebui să însoţească mereu procesul de hrănire vă vor ajuta pe amândoi să depăşiţi teama de necunoscut. Nu renunţaţi!aţi putea pierde prea uşor şansa să experimentaţi momente unice care vor rămâne veşnic în memoria dumneavoastră ţi a copilului dumneavoastră.

 


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*