Îngrijirea sânilor în timpul alăptării

Când şi de ce ar trebui să folosim tampoanele de sân

Recomandăm cumpărarea tampoanelor de sân înainte de a naşte pentru a putea să le aveţi cu dumneavoastră, în bagajul de maternitate. Lactaţia sau producţia de lapte matern se intensifică la câteva zile după naştere. Hiperlactaţia sau lactaţia excesivă apare atunci când sânii produc mai mult lapte decât are nevoie bebele. Asta se întâmplă până organismul îşi reglează ritmul cu cel al bebeluşului. Tampoanele de sân Canpol babies protejează sutienul împotriva murdăririi. Trebuie doar să lipiţi absorbantul în interiorul sutienului. Nu uitaţi să schimbaţi tampoanele de sân la 2-3 ore! Umiditatea rămasă în tampoane pentru o lungă perioadă de timp poate provoca iritaţii şi inflamaţii!

Tampoanele de sân sunt special create pentru confortul mămicii. Materialul este moale şi blând cu pielea, permite circulaţia completă a aerului şi nu cauzează iritaţii dacă este schimbat frecvent. Fiecare 2 bucăţi sunt ambalate invidual într-o pungă de plastic pentru depozitare uşoară, transport şi igienă.

Ce pot să fac cu hiperlactaţia?

Resursele mari de lapte apar la câteva zile după naştere. Puteţi încerca să reduceţi cantitatea de lapte şi presiunea în sâni folosind o pompă de sân. 10-15 ml sunt suficienţi. Nu extrageţi prea mult lapte deoarece acest gest poate stimula şi mai mult lactaţia. Dacă simţiţi disconfort prea mare datorită sânilor prea plini vă recomandăm să faceţi un duş cald înainte de a hrăni bebeluşul şi să folosiţi comprese reci (puteţi încerca să umeziţi bucăţi de muselină / ţesătură de bumbac şi să le răciţi la frigider, după care le aplicaţi 2-3 minute pe sâni; sau frunze de varză răcite şi zdrobite) după ce copilul este sătul. Nu aplicaţi comprese reci înainte de a hrăni bebeluşul ca să nu afectaţi fluxul de lapte.

Cumpărarea unui sutien pentru alăptare 

De ce e nevoie de un sutien de alăptare?

În timpul sarcinii şi după naştere sânii sunt mult mai mari şi au nevoie de îngrijire specială. De asemenea sunt grei şi plini de lapte iar coloana dumneavoastră nu este obişnuită cu această situaţie. Alegerea unui sutien potrivit este necesară atât pentru spatele dumneavoastră cât şi pentru a preveni eventualele vergeturi.

Cum ar trebuie să fie primul meu sutien de alăptare?

Este bine să cumpăraţi sutienul încă din timpul sarcinii.  Alegeţi circumferinţa conform mărimii dinainte de a rămâne însărcinată. Dacă aţi pus însă, ceva mai multe kilograme e bine să alegeţi o mărime mai mare.

În ceea ce priveşte cupa sutienului e bine să alegeţi cu una sau chiar două mărimi mai mare faţă de ce aţi fi ales înainte de a fi însărcinată. La început este mai comod un sutien simplu de bumbac, deoarece sânii vor fi umflaţi şi sensibili. Puteţi apoi să alegeţi un sutien mai elegant mai ales când sânii nu vor mai fi aşa umflaţi.

Ce face alăptarea în public mai uşoară?

1. Un sutien bun    
Achiziţionând un sutien mai bun, confortul dumneavoastră în timpul alăptării va fi asigurat. Cupa sutienului este decupată diferit de cea a unui sutien normal pentru a putea dezgoli doar o mică parte a sânului la ora mesei.

2. Bluză cu nasturi
Un alt ajutor pentru mămicile care alăptează. Este mai ușor să desfaci nasturii sau fermoarul decât sa ridici bluza.
3. O bucată de material natural absorbant.

O bucată de pânză / muselină care se poate pune peste mâna mămicii și bebeluș în timp ce alăptează
4. Absorbantele de sân

Merită investit în absorbante de sân pentru a vă simți confortabil, uscată și curată.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*