Pompa de sân

O mamă care alege în mod conștient hrănirea naturală, clădește legături emoţionale cu copilul, care pot fi determinante pentru dezvoltarea ulterioară a copilului, mai ales pe plan emoţional, şi, mai târziu, în formarea sa ca fiinţă umană.

Tinerele mame, în general, nu realizează responsabilitatea pe care o au în sfera emoţională, care este atât de importantă în dezvoltarea copilului, atunci când iau decizia de a opri hrănirea de la sân. Teoretic, mamele sunt înzestrate cu darul de a putea hrăni pe cale naturală. Forma sau mărimea sânului nu influenţează apetitul bebeluşului sau timpul de alăptare. Nu e nicio noutate dacă vă spunem ca producţia de lapte există, de fapt, în mintea dumneavoastră.

Creierul produce doi hormoni care stimuleaza producţia de lapte: prolactin care obligă glandele mamare să producă lapte şi hormonul denumit oxitocină care stimulează contracţiile glandelor mamare permiţând astfel curgerea laptelui. Acest proces este susţinut şi stimulat de acţiunea de sugere a copilului.

Foarte des, gândul de a alăpta sau atingerea feţei copilului în mod accidental cu sfârcul, pot transmite automat semnale creierului, îniţiind astfel procesul de producere a laptelui. De aceea, alăptarea bebeluşului de câte ori acesta cere, este esenţială pentru eficacitatea procesului – în timpul sucţiunii, copilul asigură reglarea cantităţii de lapte în funcţie de nevoile sale. Este foarte important pentru dumneavoastră să fiţi liniştită, calmă, concentrată în timpul alăptării în ciuda tuturor inconvenientelor care probabil pot apărea de-a lungul primelor zile sau săptămâni după naştere. Fiți atentă ca bebeluşul să prindă sfârcul aşa cum trebuie. După câteva momente vă veţi alătura, cel mai probabil, cercului de mame care susţin alăptarea drept una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţă.

Nu vă îngrijoraţi dacă, imediat după naştere, veţi vedea un lichid gălbui în loc de laptele la care vă aşteptaţi. Se numeşte coraslă şi conţine o cantitate enormă de anticorpi şi celule de imunitate (doctorii afirmă că este antibiotic natural). După câteva zile corasla este înlocuită de laptele bogat în calorii şi grăsimi. Compoziţia laptelui este modificată pe parcurs în funcţie de nevoile copilului. La început este transparent, menit să satisfacă setea bebeluşului, apoi din ce în ce mai gros, asigurând cantitatea optimă de elemente nutritive necesare copilului.

Amintiţi-vă să hrăniţi bebeluşul în timpul noptii – laptele este mai nutritiv, iar alăptarea este mai eficientă pentru că organismul produce cele mai mari cantităţi de prolactină. Cel mai bun lucru pentru bebeluş este atunci când acesta poate să fie alăptat direct de la sân. Există totuşi situaţii când nu este posibil, iar dumneavoastră veţi lua decizia să pompaţi laptele din sân şi să hrăniţi copilul cu sticluţa (amintiţi-vă că laptele pompat are aceleaşi calităţi).

Se întâmplă, de asemenea, ca inconvenientele pe care le experimentaţi să vă motiveze să luați decizia de a vă mulge. În acest caz, pompa de piept este foarte utilă şi vă uşurează munca. Vă prezentam o listă cu câteva cazuri care pot determina mamele să aleagă metoda mulgerii:

  • existenţa laptelui excesiv;
  • dacă sfârcul se ascunde în piept când pauza dintre alăptări este prea mare, pompaţi o cantitate mică de lapte şi veţi observa că sânul se va înmuia, se va relaxa, iar sfârcul se va expune din nou permiţând bebeluşului să-l poată prinde corect;
  • când aveţi prea puţin lapte şi vă întrebaţi dacă trebuie să recurgeţi la altă alternativă de nutriție – pompând laptele cu ajutorul pompei de sân Canpol babies Premium Breast Pump veţi stimula lactaţia şi veţi creşte cantitatea de lapte produsă;
  • dacă după ce aţi alăptat simţiţi că pieptul nu a fost golit în totalitate – folosind pompa de piept vă veţi proteja sânii împotriva stagnării laptelui, iar bebelușul poate fi hrănit între mesele obişnuite cu laptele muls, când consideraţi că nu este sătul.

AMINTIŢI-VĂ: Pompa de piept este eficientă nu numai în cazul dificultăţilor care apar pe parcursul hrănirii ci şi atunci când totul merge bine, iar hrănirea suplimentară poate aduce beneficii suplimentare. Bineînteles, alăptatul natural este întotdeauna recomandat drept cea mai bună soluţie!

Atunci când copilul este bolnav şi nu vrea să sugă – mulgeţi-vă la fiecare 3 ore şi veţi stimula şi menţine lactaţia.

Multe clinici oferă pacienților oportunitatea de a folosi pompele electrice care sunt destul de eficiente, dar multe femei s-au plâns de disconfort psihologic (rezultat din lipsa de intimitate şi de zgomotul cauzat de motor). Cele mai convenabile metode de mulgere (care au fost confirmate chiar de mame) sunt pompele manuale. Fiecare pompă este testată şi verificată de profesionişti. Canpol babies Easy Start a primit aprecieri pozitive din partea Institutului Mother & Child din Polonia.

SFAT UTIL:
Dacă folosiţi pompa de piept în mod frecvent (ex: la serviciu) utilizaţi sutienele de alăptare Canpol babies pentru mămici, care sunt prevăzute cu flapsuri speciale. Pentru a evita iritarea mamelonului puteţi folosi protecţiile mamelon şi tampoanele de sân Canpol babies.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*