Sutienul pentru alăptare potrivit vă oferă suportul dorit

Puține sunt femeile care știu să aleagă în mod corect un sutien, care să le susțină perfect sânii, dar în același timp să le dea libertatea de mișcare de care au nevoie. Cu atât mai mult pe timpul sarcinii, când sânii suferă anumite modificări în mărime, este important să știi să alegi cel mai bun sutien. Chiar și după naștere, ai nevoie de un sutien potrivit, mai ales dacă alăptezi. Așa a apărut sutienul pentru alăptare, care te ajută în același timp să-l poți hrăni pe cel mic fără să fii nevoit să te dezgolești prea mult și, în același timp, îți oferă susținerea perfectă a sânilor.

Cu acest sutien nu vei mai sta stresată dacă te afli într-un spațiu public, de exemplu, iar micuțului tău îi este foame și vei fi nevoită să-l alăptezi. O vei putea face discret, fără să atragi prea mult atenția asupra procesului propriu-zis. Acest sutien are avantajul că îți susține perfect sânii plini de lapte, și are cupe mobile sau detașabile, ceea ce îți oferă posibilitatea să așezi repede copilul la sân, fără să mai fii nevoită să îți dai jos sutienul pentru aceasta.

Cum alegi un sutien pentru alăptare bun

Este important ca pe perioada alăptării sânii să nu fie ”îngrădiți” sau striviți în vreun fel, pentru că astfel producția de lapte are de suferit. De aceea trebuie să fiți foarte atente atunci când vă alegeți sutienul pentru alăptare. În cazul unui sutien bun rețineți că acesta trebuie să fie ușor elastic, pentru a le permite sânilor să fie susținuți, iar cupele să fie ușor de îndepărtat, iar deschiderea lor să fie una care să permit celui mic să prindă mai ușor sânul. În cazul în care sutienul este prea strâns, canalele prin care curge laptele s-ar putea bloca și în afară de faptul că lactația ar avea de suferit, s-ar putea produce și blocarea lor, ceea c ear putea duce și la mastită.

Un sutien bun pentru alăptare trebuie să fie lejer de purtat chiar și noaptea. Chiar dacă susțineți că pe perioada nopții nu aveți nevoie de un astfel de obiect de lenjerie intimă, vă spunem că nu este deloc un moft. Sânii vă sunt plini de lapte și curg chiar și pe timpul nopții, așa că purtând un astfel de sutien vă veți proteja hainele și lenjeria de pat. De asemenea, aceștia din cauză că sunt plini de lapte, sânii sunt și mai dureroși, iar purtarea lor într-un sutien special pentru alăptat vă va scuti de eventualul disconfort simțit.

Dar, pentru a vă fi mai ușor, vă vom prezenta în continuare și câteva criteria după care să vă ghidați atunci când vă alegeți un sutien bun pentru alăptat.

Confortul. Este poate cel mai important criteriu, și de el depinde mult reușita alăptării. Alegeți un model care să nu vă incomodeze, dar în același timp să vă ofere acea susținere de care aveți nevoie.

Dimensiunea. Aici greșesc multe femei, chiar și când își cumpără un sutien obișnuit, cu atât mai mult când scopul principal este găsirea unuia pentru alăptat. Nu vă gândiți doar că la cupe a intervenit modificarea sânilor. De fapt, pe perioada sarcinii și coastele au suferit unele modificări, așa că nu te rușina și măsoară din nou circumferința pieptului, pentru a ști ce dimensiune să alegi în mod corect. Specialiștii susțin că o bandă prea strânsă crează dinconfort, iar dacă la acesr neajuns se adaugă și cupele mult prea mici, atunci lactația are de suferit și se ajunge chiar și la mastită, în cazuri extreme. Nici prea larg, iarăși nu este potrivit, deoarece sânul nu mai are acea susținere de care are nevoie și poate deveni chiar dureros. Cel mai bine ar fă să vă îndreptați atenția către sutienele pentru alăptat reglabile.

Materialul din care este realizat. Un sutien bun de alăptare ar trebui să fie realizat din bumbac, sau dacă nu este posibil, atunci măcar materialul care intră în alcătuirea lui să fie unul care nu provoacă alergii sau iritații. Rețineți că în această perioadă sânii sunt foarte sensibili, iar în cazul unei iritații sunt mai greu de tratat, deoarece ar trebui folosite crème ce au la bază ingredient chimice, care intră în piele și apoi pot pătrunde în lapte. Iar dacă înainte sutienele din dantelă erau preferatele tale, în această perioadă renunță la ele pentru că pot irita pielea sensibilă a sânului din această perioadă.  dantela direct pe pielea sensibila a sanului Cusăturile. Am spus mai sus că în această perioadă sânul este foarte sensibil și de aceea, chiar și cusăturile sutienului l-ar putea irita. Ai grijă ca acestea să fie bine strânse, dar să fie astfel făcute încât să nu intre în contact direct cu pielea, sau mai rău, cu zona sfârcului, care este poate cea mai sensibilă zonă a sânului atunci când alăptezi.

Cele mai bune sutiene pentru alăptat

Dacă nu ești încă hotărâtă spre ce model să îți îndrepți atenția, îți oferim noi câteva sugestii, și rămâne doar ca tu să îl alegi pe cel care consideri că ți se potrivește cel mai bine.

Canpol 80DD

Este realizat din bumbac integral, ceea ce face ca iritațiile sau mâncărimile să nu-ți dea bătăi de cap dacă alegi acest model. În plus, nu menține umezeala, pielea respiră cu ușurință, iar zona sfârcului nu este supusă la vreun disconfort. Cupele sale sunt elastic, astfel încât acest sutien va fi ca o a doua piele, cum se zice, chiar și atunci când doar ce ați încheiat alăptatul, sau din contră, atunci când sânii par că dau pe dinafară de lapte. De asemenea, vă permite să strecurați acolo și acele  tampoane pentru sâni, care să vă protejeze hainele sau să vă scutească de ceva accidente neplăcute, mai ales atunci când vă aflați într-un spațiu aglomerat.

Sutienul pentru alăptat Canpol 80DD este prevăzut cu flapsuri cu închidere și deschidere ușoară, ceea ce vă permite să alăptați discret și elegant oriunde. Singurul dezavantaj al acestuia ar fi că nu este unul elegant, cum poate erați obișnuită, dar nu credem că este însă unul atât de mare încât să vă facă să nu-l mai cumpărați.  

Tonus Elast Marina

La fel ca și la modelul anterior, materialul din care este confecționat este bumbacul, așa că pielea va putea să respire, iar zona din jurul mamelonului nu va fi iritată. Este prevăzut cu o închidere la spate, clasică, de tip ”moș și babă”, iar cârligele sunt dispuse pe trei rânduri, pentru reglarea mai ușoară a circumferinței. Cusăturile sale nu vă vor deranja, fiind în același timp ferme, dar și dispuse în așa fel încât nu vă vor leza pielea sensibilă a sânilor din această perioadă. Cât despre dezavantaje, aici seamănă cu modelul anterior, s-a sacrificat mult la capitolul estetic pentru a face loc celui de utilitate.

Cantaloop Essentials

Spre deosebire de modelele anterioare, aici nu există nimic mecanic, pentru ca asupra sânului să nu exercite nicio presiune, iar canalele galactofore să aibă de suferit. Și la acest model puteți regal circumferința bustului, iar cupa este astfel construită încât sânii vor putea crește, fără ca acest lucru să vă inducă o stare de disconfort. Sutineul pentru alăptat Cantaloop Essentials este prevăzut cu bretele late, materialele din care este alcătuit permit pielii să respire, iar cusăturile nu vă vor jena deloc.

 in asa fel incat sanii sa poata creste in dimensiuni fara sa produca senzatii de disconfort. La fel, cupele pot fi desfăcute ușor, pentru a permite alăptarea rapidă a celui mic. La capitolul dezavantaje menționaăm doar faptul că din cauza bretelelor lapte acest tip de sutien este asociat mai mult cu o bustieră, așa că nu poate fi purtat chiar la toate hainele, mai ales dacă afară este vară.

Moni Lusy

Cu acest sutien ne adresăm în special acelor femei care nu vor să facă rabat la capitolul dedicate esteticului, atunci când vine vorba de susținerea sânilor în perioada de alăptare.  

La capitolul confort vă spunem doar că nu veți avea parte de niciun fel de inserție metalică, așa că nu veți suferi de vreun dinsconfort. Cusăturile sale fine, dar ferme în același timp, permit ca acest sutien de alăptare să poată fi folosit cu aceleași success atât pe timpul nopții, cât și pe timpul zilei. Sânii sunt bine susținuți și grație unei benzi late situate exact sub ei, iar designul unic al acestui model vă va cuceri de la prima vedere. Poate fi spălat și în mașina de spălat, la temperature ce nu trebuie să treacă de 40 de grade, iar uscarea lui nu trebuie forțată în vreun fel. De altfel, acesta este și unicul dezavantaj al acestui model de sutoen de alăptat, faptul că în cazul lui nu poate fi folosit uscătorul.

Baby Ono F75-80

Acest sutien pentru alăptat vine de la producători cu o inovație care sigur vă va încânta. Este prevăzut cu un strat de ioni de argint, ceea ce oferă o protecție împotriva bacteriilor. La aceasta se adaugă și bumbacul din care este alcătuit, care după cum am mai spus, permite pielii să respire în voie și să nu sufere de eventuale iritații, mâncărimi sau alergii. Și la acest mode deschiderea cupe,or se face ușor, iar sânii sunt susținuți și de o bandă lată. Nu are nevoie de condiții speciale de spălare sau uscare, așa că aveți parte de un nou avantaj. Singurul dezavantaj se referă la bretelele destul de înguste, dar care sunt însă compensate de banda lată de susținere despre care vă vorbeam.

Cam acestea au fost informațiile noastre despre sutienele de alăptat. Sperăm că ați găsit informațiile utile și le veți folosi atunci când veți colinda magazinele în căutarea sutienului pentru alăptat perfect!


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*